Actualitate

Vremuri triste pentru Voronin: Partidul Comuniștilor vrea să participe la alegeri împreună cu socialiștii lui Dodon

Partidul Comuniștilor vrea să negocieze cu PSRM crearea unui eventual bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, de teama unionismului. Potrivit unui comunicat de presă al PCRM, decizia a fost luată în cadrul plenarei formațiunii.

„Există un pericol eminent că în urma acestui scrutin la guvernare vor veni partidele de dreapta, care promovează unionismul, fapt care pune în pericol securitatea și statalitatea Republicii Moldova” se arată în mesajul PCRM.

Și controversatul primar de Bălți, Renato Usatîi, a anunțat marți formarea unui bloc electoral pentru participarea la scrutinul din 11 iulie. Blocul electoral „Renato Usatîi” va include Partidul Nostru și Partidul Patria, din partea căruia Usatîi a candidat la parlamentarele din 2014.

Marea surpriză la alegerile parlamentare anticipate o reprezintă participarea Alianței pentru Unirea Românilor, partidul din România condus de George Simion și de Claudiu Târziu, înregistrat oficial în Registrul partidelor politice din Republica Moldova. Formațiunea AUR din Republica Moldova este condusă de unionistul Vlad Bilețchi. 

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button