Actualitate

Mirel Palada, despre Nicolae Ciucă: „Un erou de carton. Un mediocru care nu știe să lege două vorbe”

Ultima armă ideatico-propagandistică ce încă mai prezintă tăiș de convingere a maselor este fantasma militarului. A început lumea să se lămurească despre păcăleala cu anticorupția. Și despre spălarea pe creieri cu străinii superiori și morali care ne vor tot binele din lume. Și despre mitul găunos al olimpicului competent.

A mai rămas militarul, ultima redută fantasmatică încă neterfelită. Intră în scenă militarul Ciucă. Un erou de carton. Un mediocru care nu știe să lege două vorbe. Un disciplinat întocmai și la timp, care știe doar să asculte ordinele. Cineva i le va da, inevitabil.

Un lider numa bun de călărit țara în următoarea perioadă. De închinat în continuare România pe tava intereselor străine. Evident, totul înfășurat în cele mai frumoase și mai nobile cuvinte cu putință. Și în contextul în care americanii îl preferă la conducerea țării, cu un război mondial pe cale să înceapă în coasta țării.

Evident că păcăleala va merge. La fel cum a mers și cu Iohannis. Alt mediocru care nu știa să vorbească liber, să prezinte cele mai elementare semne de competență în public. Nu contează. L-au ascuns cu grijă. A călărit mitul neamțului. A cîștigat.

La fel va fi și cu Ciucă. Îl vor ascunde. Va călări mitul competenței și responsabilității sociale a militarului. Va cîștiga, ajutat copios de americani. Ciuma roșie. Ciuma roșie everywhere. Cînd lumea își va da seama că a fost păcălită, va fi, ca de obicei, prea tîrziu. Zece ani cu zdreanța de Băsescu. Zece ani cu groful de Iohannis. Zece ani cu mediocrul de Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button