Actualitate

Generalul Mircia Chelaru: cu rușii nu bei, nu te distrezi și apoi îi înjuri. Cu ei trebuie să fii atent, niciodată nu au plecat de lângă noi

Mircia Chelaru este general de 4 stele ale armatei române, probabil printre puțini care își merită stelele, construite înainte de 1989.

Acesta atrage atenția asupra războiului împotriva Ucrainei și spune că rușii niciodată nu s-au retras din fostele teritorii.

“Voi, ăștia care trăiți cu impresia că învingerea Ucrainei va însemna că ne trezim cu rușii la ușă!
Am o veste foarte proastă pentru voi!
Rușii au fost întotdeauna la ușa noastră! Am trăit cu ei în coaste și vom trăi cu ei în coaste cât timp vom mai exista ca țară!
Voi, ăștia care visați ca Ucraina să câștige războiul și rușii să se retragă cu coada între picioare și să își ceară scuze!
Voi ați terminat vreo școală pe bune?! Ați făcut istorie?! Rușii nu s-au retras cu adevărat niciodată, de nicăieri!
Când a fost vreodată Rusia judecată, când a plătit Rusia daune cuiva?! Când vreodată Rusia a fost pusă în genunchi?! Când?!
Nu și-au cerut scuze niciodată pentru ce au facut! Dimpotrivă, au primit și despăgubiri pentru nenorocirile pe care le-au lăsat în urmă pe unde au fost!”.

Mircea Chelaru susține că este nevoie de atenție în relația cu rușii și relațiile trebuie să fie reci, nici de prietenie, nici de dușmănie.
„Pe ruși nu îi injuri, nu îi calci în picioare și după aia beți împreună, vă pupați la primărie, dansați, vă faceți frați de cruce și rămâneți prieteni pe vecie! Cu rușii trebuie să fii atent. Să păstrezi relații de bună vecinătate.
Nu spune nimeni să îi pupăm în fund. Ci că trebuie să avem o politică deșteaptă și relații diplomatice cordiale! Să arătăm că îi respectăm și că merităm să fim respectați. Relații cordiale, mă, istericilor!
Că războiul se termină, dar Rusia rămâne lângă noi! Ce, nu v-a mai vândut Vestul rușilor?!
Pactul Ribbentrop-Molotov vă spune ceva?! Expresia „sferă de influență” nu vă pare cunoscută, tolomacilor?!”.

Mircea Chelaru atrage atenția și asupra înțelegerilor clasice între marile puteri, susținând că istoria arată o mare probabilitate în acest sens:
„Credeți că s-ar da înapoi să ne facă cadou rușilor acum dacă ar avea vreun avantaj promis și garantat de Kremlin din asta?!
Rusia nu a jucat bambilici niciodată în istorie! Asta am făcut-o noi! Noi ne-am furat și ne furăm singuri căciulile!
Pe planeta noastră Rusia este, totuși, o superputere. Și o superputere nucleară, cu resurse naturale pentru care Vestul ar da nu doar o mână și un picior să se înfrupte, ci ar sacrifica țări întregi. Cum face acum cu Ucraina.
Visul cu înfrângerea Rusiei este foarte, foarte frumos, dar în prezent este o utopie – ca să nu spun că e pura demagogie politică occidentală, care vă aruncă praf în ochi!
Cât timp Putin trăiește, va fi tătucul lor.”

Generalul susține că Rusia deține arme nucleare și nu poate fi înfrântă decât dacă toată lumea va fi distrusă:
„Lăsați naibii gogorițele și truismele sforăitoare și priviți realitatea în față: nu există șanse ca Rusia să fie îngenunchiată decât prin declanșarea unui al treilea război mondial și sacrificarea întregii planete pentru un rezultat incert. Pentru că un al treilea razboi mondial va fi un război cu arme neconvenționale, cu arme chimice, biologice, nucleare. Și cum Putin e dement, cum spuneți chiar voi, nu se va sfii să le folosească. Iar răspunsurile NATO vor fi în oglindă.
Chiar și așa, nu e sigur că va exista o Rusie înfrântă!
Mai bine vă gândiți foarte bine ce faceți cu politicienii țării asteia și cât îi mai lăsați să își bată joc de noi!
Mai bine îi întrebati pe guvernanți, parlamentari și președinte ce poziție ar trebui să aibă România în contextul actual. Pentru că războiul se va încheia la un moment dat și rușii vor rămâne ca un cui în talpa noastră, că așa au fost mereu.”

Mircea Chelaru cere precauție și atrage atenția asupra unor viitoare relații mai strânse între Rusia și China:
„Și să vă gândiți și la care ar trebui să fie poziția noastră în fața unei posibile alianțe a Rusiei cu China. Și amintiți-le tuturor demagogilor și visatorilor ca NATO nu va veni să ne apere noi dacă va avea ținte mai importante de apărat! Și va avea! Între apărarea peninsulei Alaska și a României, ce credeți că va apăra NATO?! Spuneți-le idioților noștri de politicieni că BRIC se poate transforma oricând și într-o alianță militară pe față! Și România va fi așa cum a fost cu adevărat mereu: pe cont propriu!”

Mircea Chelaru susține că România trebuie să se bazeze numai pe ea deoarece la momente grele numai așa a fost:
„Pentru că indiferent de alianțele semnate, mereu am fost SINGURI!
Nimeni nu ne-a susținut interesele pentru că așa era corect! Totul a avut și are un preț! Un preț extrem de greu pentru națiunea română care acum doarme în papuci și care a lasat și lasă toți hoții, lingăii, corupții, incompetenții, scârnăviile, trădătorii de neam și de țară să o conducă !”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

comentarii

 1. De acord cu ce a spus domnul general . Cu un vecin atât de puternic trebuie să ştii cum să te porți , mai ales când e condus de unul ca Putin . Occidentul nu ne-a apărat vreodată de pericolele care ne-au amenințat , occidentul şi-a apărat doar propriile interese , sacrificându-ne fără să clipească . Aceste lucruri sunt imposibil de conştientizat de către o clasă politică trădătoare şi profund coruptă .

  1. @Elena
   Se pare ca nu sesizati ironia…e chiar distractiv…amuzant…s-au muiat oasele cazonilor militaurizati….
   Acest generalisim….patru stele…capace bere…nu a lamurit niste aspecte…BARBATESTI….a fost pe la rusi…a stat la masa cu rusi…a baut cu rusi….NU AR FI TREBUIT SA DESCHIDA GURA….EMANA FRICA……DEGAJA LASITATE…..MIROASE A SPAIMA….

   1. Tu te jucai în țărână când generalul era în topul armatei romane.Inainte de a deschide inconștient gura, verifică.Spre deosebire de alti generali făcuți la ,,apelul de seară” ,generalul M.Chelaru este militar de carieră adevărat.

    1. Buei mai lasa-ne cu stele luate pe bune.
     In primul rand articolul incepe cu o minciuna. Ca generalul si-a castigat stele pe bune ininte de 90. Fals. A fost facut general -cu o stea in 1997. Apoi au urmat restul.
     Faptul ca a avansat in cariera nu inseamna mare lucru.
     Stelele de general, alea adevarate se castiga pe campul de lupta. Si nici acolo daca esti o armata de invazie (vezi speta Ciuca in razboiul din Afghanistan).
     Ce a spus e in mare parte corect. Dar sunt chestiuni care le stie orice roman care a avut minim 6 pa istorie in scoala generala. Nu trebuie 4 stele ca sa știi ca aliantele fie ele civile sau militare functioneaza doar pe timp de liniste si pace. A la guerre comme a la guerre!

 2. la batranete omul devine senil ! acest general guraliv, rusofob , stie istorie cat stie bula ! ii reamintesc urmatoarele moldova a fost eliberata de rusi de sub papucul turcilor ! romania si-a castigat independenta fata de turci alaturi de rusi ! transilvania rapita de horti a fost readusa la romania cu sprijinul rusilor ! in anii 1948-1968 , romania a fost industrializata cu tehnica ruseasca ! fabricii ,uzine , .. cat cuprinde ! daca individul imi notifica vreun obiectiv realizat cu patronii americani si ue dupa 89 , de nivelul hidrocentralei de la bicaz sau portile de fier ,sau cu ciclotronul de la magurele .care acu este inchis de batranete , sa vina sa ma impuste ! daca nu , sa-si tina gura spurcata care imprastie minciuni aiurea !

 3. Nu cred in acest general, dualist, care un discurs prin care parca se pregateste de o posibila actiune rusa in Romania. De ce este V Putin nebun? Cand era de acord cu Occidentul (aka kazarii) nu era nebun? Occidentul habar nu are ce a starnit. Daca se va pune la punct o coalitie Rusia, China, India, Iran, Occidentul este terminat. Nu cred ca isi iamgineaza ca se va duce un razboi in interior si in exterior Nuclee care poate acum se se pregatesc (indieni, iranieni, chinezi, rusi) la un semnal vor declansa actiuni de sabotaj in SUA si in EuropaCati imgranti au intrat in Europa din 2015? Romanii cu clanta mare se bazeaza pe Occident. In decursul istoriei, acest Occident a tratat Romania ca pe o prostituata

 4. MARE OM CU CARACTER MARE ,SUNT PUTINI IN ROMANIA,MULT RESPECT, MULTA SANATATE VA DORESC.

 5. VOI CEI CARE SUSTINETI AMERICANII, IMPERIUL EUROPEAN { UE.} SI ALIANTA NATO NU SINTETI ALTCEVA DECIT NISTE TRADATORI DE TARA SI A NEAMUL ROMANESC IDIOTILOR. NU SINTETI ALTCEVA DECIT PRODUSUL EDUCAT DE COLONISTII EUROPENI CARE NEAU INCALICAT TARA SI NEAU FACUT POPORUL ROMAN SLUGILE LOR. TREZITIVA DOBITOCILOR SI COBORITI CU PICIOARELE PE PAMINT, UITATIVA IN ISTORIE SI VEDETI CA RUSII NAU ATACAT NICIODATA ROMANIA IN SCOP DE JAF, CI DINPOTRIVA NEA AJUTAT MEREU CIND NOI AM FOST CU CURUL IN PRAF DATORITA TRADATORILOR CARE NEAU CONDUS DEA LUNGUL ISTORIEI . NICI DACA SE STRINGE TOT NATO DE CACAT NU VA BATE NICIODATA POPORUL RUS SINGUR DARAMINTE SA SE ALIEZE CU PRIETENII LOR ADEVARATI, ASA CA VOI CEI CE II LINGETI SI PUPATI IN CUR PE AMERICANI, UE.SI NATO, VOI CE VAU EDUCAT IN ASAZISA DEMOCRATIE CAPITALISTA VEDETIVA DE TREABA VOASTRA SI NU VORBITI FARA SA STITI DACA NU VA INTREABA CAREVA. SA FITI SANATOSI SI VA UREZ CA IN AL 12-LEA CEAS SA RIDICATI CAPUL DE LA JUGUL UE. SI LUATI MASURILE NECESARE TARII SI POPORULUI ROMAN. PENTRU VOI, SA STITI CA RUSIA NU A TRADAT NICIODATA ROMANIA IN TOATA ISTORIA NOASTRA DIN CONTRA NOI AM FOST TRADATORII, SI IN CONSENCINTA RUSII NEAU IERTAT MEREU. SALUTARI.

 6. Domnul general are perfecta dreptate. Cu rusul nu te pune. Il poftesti la masa, iar el se ùrca pe masa si nu mai coboara. Se face stapin in casa ta. Rusii vor sa domine peste tot. De ei nu scapi. Te ameninta cu arma nucleara, biologica, chimica.

 7. Tu te jucai în țărână când generalul era în topul armatei romane.Inainte de a deschide inconștient gura, verifică.Spre deosebire de alti generali făcuți la ,,apelul de seară” ,generalul M.Chelaru este militar de carieră adevărat.

 8. Da…general cu stele pe bune…BLA BLA BLA!!! Oricare dintre militarii care au au la activ misiuni de lupta ,Afganistan, Irak etc sunt cu adevărat pregătiți! Cu adevărat militari profesioniști eficienti! “mnealui…un APV ist rămas de pe vremea comunismului!

 9. Domnul general are perfectă dreptate România și români au fost doar singuri și numai Dumnezeu le-a fost pavaza, așa că nu mai vorbiți prostii și stați cu capul la iarbă
  , are mare dreptate generalul.
  Să facem un exercițiu de imaginație dacă România avea conducătorii patrioți și deștepți analizau bine întrarea în NATO cu ce pierderi economice și sociale atunci stăteau neutri și își vedeau interesele pentru români
  O relație diplomatică bună cu Rusia în interesul României ducea la o economie puternică a României.
  Nu cădea nici un combinat din România.
  Nu ne ditrugeam agricultura și nu aveam nevoie de nici un import alimentar români erau ei stapani în țară lor.
  Toate acestea prin diplomație, import de gaze și energie ieftine care duc la costuri mici de producție care înseamnă competitivitate pe piața implicit un nivel ridicat de viață a românilor.
  Și ca să avem liniște trebuia să investim bani în armament și atunci aveam respect în lume și nu mai stăteam cu capul la iarbă și aveam și noi ceva de spus.
  Înțelegeți odată nu poți sa exiști ca națiune fără armată și armament, trebuie să te bazezi pe forța ta proprie și pe ajutorul lui Dumnezeu mai ales când ești mic.
  Deci;diplomație în folosul românilor, dezvoltare economica a României pe baza resurselor propri, Armată, Armată și iar Armată a Românie cu armament de ultimă oră asta e soluția .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button