ActualitateRepublica Moldova

Maia Sandu a umilit delegația parlamentară venită din România: a plecat din sală

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a umilit delegația parlamentară venită din România.

Aceasta a stat puțin în sala reuniunii, și-a spus discursul statalist și apoi a plecat în grabă, fără a comunica cu cei prezenți.

Parlamentarii veniți din România cu multă emoție au fost lăsați cu ochii în soare.

Acest lucru în condițiile în care România este principalul finanțator al Republicii Moldova. Fără banii veniți de la București autoritățile locale și raionale de dincolo de Prut nu ar putea să facă investiții.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă atitudinea autorităților Republicii Moldova în cazul lui George Simion, președintele partidului și lider de grup în Parlamentul României.

Acesta a fost oprit ieri seară pe aeroportul din Chișinău, în timp ce încerca să intre în Republica Moldova alături de o delegație a Parlamentului de la București. Simion nu a fost lăsat în Republica Moldova din cauza unei interdicții primite în timpul mandatului lui Igor Dodon, sub motiv că ar atenta la statalitatea republicii de dincolo de Prut.„Am primit interdicție de intrare în Republica Moldova, pentru că nu am putut accepta ideea că români ca noi pot fi părăsiți de frații lor din Patria-Mamă. Astăzi am fost lăsat în aeroportul unui stat inventat de Stalin, de către colegii mei din Parlamentul României. Sunt același om care a primit cu demnitate interdicția de intrare în urmă cu câțiva ani, doar că acum am în spate votul și sprijinul mai multor sute de mii de români. Nu am nicio teamă, știu de pe acum cine va câștiga în fața istoriei“, a declarat președintele AUR George Simion.

George Simion a fost inclus pe lista delegației parlamentare a României care face în aceste zile deplasarea la Chișinău și nu a fost informat oficial, până la momentul formalităților vamale, cu privire la interzicerea intrării sale pe teritoriul Republicii Moldova.

George Simion este cel mai cunoscut activist pentru Unirea Basarabiei cu România, organizând mai multe campanii, mișcări de protest și acțiuni civice pe ambele maluri ale Prutului în ultimii 20 de ani.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

comentarii

 1. Parlamentarii români au venit la parlamentarii moldoveni. Nu a fost o întâlnire la nivel de președinți. Maia Sandu a fost invitată în parlament, a rostit o alocuțiune și a plecat; lucru absolut firesc. Dacă mai stătea încălca protocolul. Delegația parlamentarilor români a fost onorată de președintele parlamentului de la Chișinău.
  Nu mă apucam să scriu dar prea arată articolul a propagandă rusească!

 2. Petru Dimofte
  Basarabia si Bucovina au fost cedate Rusiei in 1940 fără ca românii viteji si patrioţi sa tragă măcar un singur glonte împotriva bolșevicilor cotropitori – iar asta au făcut-o ca să le fie lor, vezi , Doamne, bine ! – iar acum le este teamă că vor sărăci dacă ajută pe cei pe care i-au trădat si vândut nu de mult.
  Pai, da, noi ne mulțumim sa mâncam patriotic, fasole cu carnați in plin post, pe 1 Decembrie si sa cântam cu ifos tot atunci „Noi suntem romani” sau ” Treceți Batalioane Romane Carpații”, Carpații aia dincolo de care mitropolitul Ardealului, Mangra, blestema si afurisea, in primul război mondial, armatele romane eliberatoare.
  Pe la 1917 Romania se reducea doar la Moldova, restul ţării fiind ocupată. Acolo s-a dus greul luptelor…
  Istoria se repetă :
  Înjurăm, parca la ordin, regiunea cea mai oropsita, care dat obolul cu parți din trupul ei, Moldova, pentru supraviețuirea ţarii ( prin pacea de la Kuciuk Kainargi, Bucovina, apoi, Basarabia, Sudul Basarabiei,Ținutul Hertei, Insula Serpilor -1947).
  De ce? Nu este pe măsură noastră?
  A rămas prea mică fată si sărăcuță de celelalte mărețe si glorioase regiuni istorice ale României?
  Basarabia căreia bolșevicii i-au trimis in gulag si ucis un milion si jumătate de locuitori mai trebuie strivita cu disprețul „superiorității”noastre”
  Amintim patrioților, romani pur sânge, de pe FB, ăia cu patria, tărișoara, neamul si cu înjurături pe limbă că Republica Moldova produce cam cât județul Iași, poate un pic mai mult, dar ceva mai puțin decât județul Prahova.
  Asta este Republica Moldova din punct de vedere economic. Este o problemă să integrezi o economie de mărimea unui județ, care oricum produce?
  Este doar o chestiune de ajustare economică, atât.
  Republica Moldova reprezintă 4-5% din PIB-ul României.
  O autostrada Bucuresti – Iasi – Chisinau si una Cluj-Iasi – Chisinau ar rezolva problema. Nu se vrea. De cine? De ce?
  In 1918 o Românie secătuită de război a putut integra Basarabia, acum când se găsesc mai multe alimente in tomberoane decât erau in alimentare pe vremea lui Ceausescu, nu se poate?

  1. Cum poate ridica una sau două autostrăzi , din Romania la Chișinău, nivelul de dezvoltare al Republicii Moldova, n-am să înțeleg niciodată.

 3. Voi nu vreți unire cu Moldova, voi vreți sa Ocupați Moldova! O considerați a voastră și încercați săi convingeți pe moldoveni ca le sunteți frați dar realitatea e același interes teritorial cum se vorbește despre ruși și ucraineni!
  Stați unde stați și lăsați Moldova in pace!

  1. Hooo, femeie! Moldova este România, parte din România luata cu japca de ruși! Sponsorul principal al Moldovei este România! Moldovenii vin in România ca in propria lor țară si fac si mai multi bani aici! Limba e aceeasi, cultura aceeasi! Ce nu înțelegi?!

  2. Dă mă …. Lăsați Moldova în pace !!! Dar lăsați și voi România în pace !!! Ați păpat ajutoare, v-ați „transferat ” identitatea solicitand cetățenia română că sa mergeți e UE , etc… Și blamați România .. nu vă e rușine …

  3. Nu va deranjeaza nimeni..in nici un caz nu avem vreun avantaj cu asta..un regres in civilizatie si in economie nu ne intereseaza..mai bine privim spre occident..

 4. Ptr ce sa zgandarim rahatul in relatia cu Rusia din moment ce Moldova doreste sa ramana suverana ? De ce sa ne legam la cap cu o unire ce nu e folositoare nimanui? Moldova a devenit datorita sovietizarii un stat parsiv cu un popor mancurtizat la maxim si a preluat prin casatoriile mixte cu rusi cele mai rele obiceiuri. Hoarde de populatii din toate stanurile sovietice au trecut si au lasat mostenire mentalitati medievale, iar cei mai multi dintre romanii moldoveni au fost izgoniti in stepele Siberiei.

 5. Unire pentru a fi, impreuna, mai puternici! In niciun caz anexare sau ocupare cu japca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button