Actualitate

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prezentă în patru mari oraşe din Ucraina şi R. Moldova ~ InfoPrut

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi intenţionează să îşi extindă activitatea în patru mari oraşe din Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat rectorul instituţiei, Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, UAIC a demarat demersurile pentru înfiinţarea unor extensiuni în oraşele Ismail, Cernăuţi şi Odessa din Ucraina, dar şi în municipiul Orhei din Republica Moldova. În prezent, aceasta are extensiuni în municipiile Chişinău şi Bălţi.

„Suntem într-un stadiu relativ avansat de a iniţia şi alte extensiuni, la Ismail, la Cernăuţi, la Odesa, la Orhei. Practic, deosebire între studenţi nu există. Aceeaşi materie, aceiaşi profesori, acelaşi conţinut educaţional, aceeaşi diplomă, cu aceeaşi vocaţie de a profesa. Deosebirea pare terminologică. Filiala este ceea ce numim în ţară, extensiunea este ceea ce dezvoltăm peste hotare, în Republica Moldova sau Ucraina, cu acelaşi conţinut, cu acelaşi statut, doar că în extensiune depăşim graniţa României”, a afirmat Toader.

Acesta a precizat că finanţarea activităţilor externe este asigurată „tot de la buget”, subliniind că sumele alocate pentru un student din afara graniţelor României sunt de 2,5 ori mai mari decât în ţară.

Rectorul UAIC a participat, sâmbătă, la deschiderea anului universitar 2021-2022 la filiala din Botoşani.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button