UE continuă să sprijine Republica Moldova în lupta contra pandemiei ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Republica Moldova va primi un ajutor de 15 milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru a combate efectele pandemiei, a anunțat președintele Maia Sandu. 

„Am semnat Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de Reziliență COVID-19 pentru Republica Moldova”. În urma semnării acestui acord, țara noastră va primi un ajutor de 15 milioane de Euro, care ne va sprijini în eforturile de combatere a efectelor pandemiei”, a scris Sandu pe pagina de Facebook.

Șeful statului a subliniat că ajutorul este foarte important și necesar pentru Republica Moldova.

„Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici și mijlocii. Voi cere, totodată, instituțiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocați acești bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a mai scris Maia Sandu.

Acordul face parte din răspunsul UE la Covid-19 în cadrul inițiativei „Echipa Europa”. Semnarea în formă simplificată a acestuia a fost agreată în urma vizitei oficiale a Președintelui Maia Sandu la Bruxelles.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol