Internațional

Șeful NATO îi răspunde Papei Francisc: „Ucraina are nevoie de arme, nu de steaguri albe”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Ucraina are nevoie de arme în războiul împotriva Rusiei, într-o replică adresată Papei Francisc, care a cerut Kievului să aibă „curajul” de a flutura steagul alb pentru a pune capăt conflictului.

Iată ce a declarat acesta: „Dacă vrem o soluție pașnică de durată, modul de a o obține este să oferim sprijin militar Ucrainei. Ceea ce se întâmplă în jurul mesei de negocieri este intim legat de echilibrul de putere pe câmpul de luptă. Nu este momentul să discutăm despre o capitulare ucraineană. Asta ar fi o tragedie pentru ucraineni. Ar fi, de asemenea, periculos pentru noi toți”

Într-un interviu acordat luna trecută postului de radio elvețian RSI, Papa Francisc a declarat că Ucraina ar trebui să aibă „curajul” de a flutura steagul alb și de a „negocia” un armistițiu cu Rusia.

Ucraina a respins apelurile suveranului pontif, Ministerul ucrainean de Externe declarând că Kievul nu va capitula niciodată.

Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat pe nunțiul apostolic în Ucraina pentru a-și exprima „dezamăgirea” față de comentariile Papei Francisc.

Kievul se aștepta ca Papa „să trimită semnale comunității internaționale cu privire la necesitatea de a uni imediat forțele pentru a asigura victoria binelui asupra răului”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului ucrainean de Externe.

Ucraina susține că nu va purta discuții cu Rusia până când trupele Moscovei nu vor părăsi teritoriul său.

Volodimir Zelenski a prezentat un plan de pace în zece puncte la un summit G20 în noiembrie 2022. Acesta include restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei și retragerea completă a trupelor rusești.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. E ca si cum ai spune ca Vaticanul ar trebui sa trimita arme Ucrainei si nu indemnuri la negocieri de pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button