The Sun: Rusia ar fi furat planul vaccinului AstraZeneca pentru a crea Sputnik V – 60m.ro
Distribuți acest articol

Teoria cu rata de vaccinare scăzută ca principala cauză a celor care au decedat în aceste zile nu se susține deloc matematic.

Mai mult decât atât, propagarea acestei dezinformări în spațiul publice nu face deloc bine deoarece se lasă senzația medicilor că problema este în altă parte și nu mai identificăm adevărata cauză: sistem medical.

În primul rând în România avem aproape 6 milioane de persoane vaccinate dar când se calculează rata se adaugă numărul de copii și a celor plecați din România, ceea ce nu este corect. În realitate rata de vaccinare din România nu este de 31% ci de 50%, se minte la greu din cifre.

Apoi, tot prin comparație, India avea pe 21 octombrie o rată de vaccinare de 21%, populația de peste 1.3 miliarde de oameni, dar numai 160 de morți. Iată aici informația. Și luând în considerare aceste cifre numărul de morți din România este mult prea mare, dacă ar fi să conteze numai rata de vaccinare.

În realitate România trăiește valul infectării maxime, așa cum l-au trăit toate țările, fără a exista un efect semnificativ al vaccinării. Teoria cu : formă mai ușoară de boală nu este susținută de studii, forme ușoare sau grele fac și cei vaccinați și cei nevaccinați.


Distribuți acest articol