R. Moldova, noi restricții pentru combaterea pandemiei COVID-19 ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

De vineri, 1 octombrie, în Republica Moldova intră in vigoare noile restricţii aprobate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică din cauza numărului mare de infectări cu Covid. Cei care merg la restaurante, la teatru, la film sau la concerte trebuie să aibă certificat de vaccinare, test negativ la Covid sau adeverinţă care confirmă prezenţa anticorpilor.

Respectarea acestei reguli va fi obligatorie la toate evenimentele publice organizate în cele 180 de localităţi aflate sub cod roşu. La asemenea evenimente vor putea participa cel mult 100 de persoane. Tot de vineri, studenţii revin la învăţământul de la distanţă.

Autorităţile încearcă să încurajeze oamenii să se vaccineze în condiţiile în care ritmul de imunizare rămâne scăzut, iar până acum s-a vaccinat doar 22 la sută din populaţia Republicii Moldova. La şedinţa de joi a Guvernului, premierul Natalia Garvriliţa a anunţat că cei care se vor vaccina vor beneficia de două zile libere remunerate din bugetul de stat.

Republica Moldova a înregistrat până în prezent 292.839 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 276.345 au fost tratate și vindecate, iar 6.753 au decedat.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol