Distribuți acest articol

PSD și PNL se apropie cu pași rapizi spre o înțelegere, asta deși înainte de campania electorală se declarau cei mai mari dușmani.

Există multe puncte care sunt de dezbătut și cele două partide se prezintă drept salvatorii națiunii, deși ele sunt cele care au condus România în ultimii 30 de ani.

Partidele sistemului tind să formeze un bloc comun iar opoziția să fie reprezentată de AUR și de USR.

PSD vrea să preia și PRO ROMÂNIA, partidul fantomă a lui Victor Ponta, iar PNL este în negocieri avansate cu PMP, rebutul lui Traian Băsescu.

Cele două partide negociază pe puncte iar unul la care au căzut se pare de acord este acela că la momentul de față numărul de persoane angajate în mediul de stat este mult prea mare. Deși o bună parte din specialiști provind din PSD și PNL, adică partidele care au căpușat România, se pare că tot ei propun și o soluție.

Există un acord de principiu pe faptul că 25% din angajații de la stat trebuie să fie zburați în privat, acolo unde nu se mai găsește forța de muncă necesară.

PNL și PSD au ajuns la concluzia că cei pe care chiar ei i-au plasat în sistemul de stat nu prea își fac treaba așa că și-au propus să facă curățenie, sau cel puțin așa declară.

Problema principală constă în faptul că restructurarea nu vizează pe cei care au ajuns acolo din considerente politice iar PSD și PNL urmăresc să dea afară tocmai profesioniștii care își fac treaba pentru ca influența proprie în structura de stat să crească.

O astfel de măsură a mai fost luată de către fostul președinte Traian Băsescu, care a dat afară oameni și după care a tăiat pensiile și salariile.


Distribuți acest articol