Actualitate

Procurorul general suspendat al R. Moldova, plasat în arest la domiciliu

Alexandru Stoianoglo, procurorul general suspendat al R. Moldova, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, vineri, 8 octombrie 2021, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. 

La ieșirea din deliberări, Alexandru Stoianoglo, a declarat că „este o decizie ilegală” și că procurorii nu au înaintat „probe concludente”.

„Este o decizie incorectă. Eu n-am făcut nimic. Asta se va demonstra în cazul examinării dosarului. Procurorii nu au prezentat nicio probă pe acest dosar în afară de niște capturi foto de pe internet, niște ziare. Nu este nicio probă”, a spus Stoianoglo.

Procurorul Victor Furtună a cerut 30 de zile de arest pentru Stoianoglo, iar solicitarea sa a fost admisă parțial, fiind aplicată măsura de arest la domiciliu. În context, acesta a specificat că urmează să analizeze decizia judecătorilor și să decidă dacă o va contesta.

„Stoianoglo pledează nevinovat. Urmează să fie efectuate în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea adevărului pe caz”, a menționat Victor Furtună.

Amintim că marți, Consiliul Superior al Procurorilor a examinat și apoi a aprobat o sesizare depusă de deputatul PAS și șeful Comisiei de Securitate din Parlamentul Republicii Moldova, Lilian Carp, împotriva procurorului general.

Parlamentarul l-a învinuit pe șeful Procuraturii Generale că, în anul 2011, pe când era deputat în Parlament ar fi facilitat adoptarea unor modificări la o lege, care au permis spălarea a miliarde de dolari prin intermediul băncilor din Republica Moldova, schemă care ar fi fost organizată şi implementată de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Ulterior, procurorul Victor Furtună, care a fost desemnat de CSP să facă investigațiile necesare, a decis pornirea urmăririi penale, iar șeful Procuraturii Generale și adjuncții săi au fost suspendați din funcții.

Astfel, în seara zilei de marți, mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins la sediul Procuraturii Generale de la Chișinău, iar după circa trei ore de percheziții, Alexandru Stoianoglo a fost escortat de mascații SIS și procurori, urmând să fie plasat în arest preventiv pentru 72 de ore.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button