Presa de la Chișinău: Fostul ambasador al R. Moldova la Moscova, scos basma curată în cazul contrabandei cu anabolizante
Distribuți acest articol

Andrei Neguța, fostul ambasador al R. Moldova la Moscova, vizat în dosarul contrabandei de anabolizante, ar fi fost scos de sub urmărire penală de către reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de la Chișinău. 

Potrivit presei de la Chișinău, șoferul microbuzului cu plăcuțe diplomatice implicat în contrabanda cu anabolizante, de asemenea, ar fi fost scos de sub urmărirea penală. Cei doi ar fi scăpat basma curată, întrucât vinovăția lor în acest caz nu ar fi fost stabilită.

Informația respectivă a fost furnizată pentru deschide.md de anumite surse. Deocamdată, PCCOCS nu a venit cu o reacție oficială în acest sens.

Amintim că, pe 5 decembrie 2020, Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate au depistat mai multe cutii cu anabolizante, într-un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare diplomatice. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei moldovenești.

Ulterior, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Ulterior, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, iar la 30 decembrie 2020, acesta a fost pus sub învinuire în dosarul traficului de anabolizante fiind acuzat de complicitate la contrabandă. Pentru infracțiunile incriminate fostului ambasador, legea penală prevede de la 3 până la 10 ani de închisoare.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol