OMS și SUA donează echipamente IT pentru supravegherea situației epidemiologice din R. Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Zece centre regionale de sănătate publică vor primi echipamente IT pentru supravegherea situației epidemiologice din Republica Moldova, donate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Organizația Mondială a Sănătății. 

„Astăzi suntem bucuroși să livrăm echipamente de birou pentru 10 centre regionale de sănătate publică, care vor servi drept puncte regionale de vaccinare, odată cu demararea programului național de vaccinare. Acest echipament va ajuta la punerea bazei și la pregătirea pentru viitoarea campanie de vaccinare împotriva Covid-19”, a subliniat Ambasadorul SUA la Chișinău, Derek J. Hogan, în cadrul ceremoniei de oferire a donației.

Echipamentele sunt destinate pentru îmbunătățirea procesului de colectare și prelucrare a datelor cu privire la COVID-19, cu scopul de fortifica managementul clinic și sistemul de sănătate, au precizat autoritățile din sănătate. Cele 10 centre care vor beneficia de echipamentele de birou vor deveni puncte regionale de vaccinare, odată cu începerea campaniei de vaccinare în Republica Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol