Oaspeți din România și R. Moldova, la festivalul „Ia românească în fiecare casă” din Dondușeni ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, Consulatul General al României la Bălți, Direcția Educație, Cultură și Turism Dondușeni și Parohia Ortodoxă Română „Acoperemântul Maicii Domnului”, organizează la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni, sâmbătă, 28 august 2021, prima ediție a Festivalului „Ia românească în fiecare casă”.

Evenimentul va avea loc în aer liber la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni, str. 31 august, nr. 115/1, începând cu ora 16,00. Toți iubitorii iei și portului tradițional vor avea oportunitatea de a fi martori a unui eveniment inedit.

În cadrul Festivalului, Angela Olaru, renumit etnograf din Iași, va vorbi despre ia românească, istoricul și semnificaţiile acesteia.

Tot în cadrul Festivalului vor evolua Mihai Ciobanu, artist al poporului, Ansamblul de copii „Mugurașii” de la liceul teoretic „Alexei Mateevici” din oraș, Andreea Tican din București, Centrul de Creație al copiilor din Briceni, Centrul de Creație al copiilor și adolescenților, Dondușeni, Ansamblul Folcloric „Frunze de dor”din s.Pârlița, r-nul Soroca, precum și elevii de la LT „Mihai Eminescu din or. Edineț și Bernaz Nicoleta din s. Plop, rn Donduşeni.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol