
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că socialiștii au crescut pensiile cu 40% și că liberalii mutaseră banii pentru această creștere pentru a fi utilizați în scop electoral:
„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%!
Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi!
PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis!”
Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”
Pe de cealaltă parte liberalii, prin vocea lui Florin Cîțu, trec la amenințări la adresa românilor:
„Daca legea criminală votată de PSD intră măcar o secundă în vigoare, toate agenţiile de rating o să retrogradeze instantaneu România la categoria junk (nerecomandată investiţiilor). Acolo nu se judecă în termeni de populism sau nu, ci în termeni matematici şi economici. Ce înseamnă această retrogradare imediată? Înseamnă un risc de a nu mai putea finanţa deficitul bugetar decât la costuri exorbitante şi dobânzi din nou foarte mari pentru toti românii, pentru populaţie şi pentru firme. Va însemna falimente pe bandă rulantă, români care-şi vor pierde casele luate pe credit, o inflaţie galopantă şi o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009”.
Adevărul nu este însă nici de o parte, nici de cealaltă. Adevărul este că românii trăiesc în condiții de mizerie, fără apă și canalizare, cu pensii extrem de mici, fără drumuri asfaltate și fără autostrăzi. De vină sunt cele două partide mari care conduc astăzi România și care se bat să devalizeze banul public. Pensiile sunt la un nivel mizer pentru că se fură mult și banii nu se folosesc pe investiții ci se mimează acest lucru.
Autoritățile locale mai performează, sunt cele care țin România în viață, însă investițiile ce ar trebui făcute la nivel central reprezintă doar o vacă de muls. Tot pentru muls bugetul de stat sunt și salariile colosale ale celor angajați la stat pe criterii politice, puși cu diplome false să conducă diverse instituții unde nu au o minimă competență.

- USR propune creșterea accizelor – Vlad Voiculescu confirmă: „Contribuie la protejarea sănătății publice”USR propune creșterea accizelor la tutun și alcool, cu scopul de a descuraja consumul nociv și de a redirecționa fondurile colectate către tratarea dependențelor. Formațiunea susține că măsura ar aduce peste 1,4 miliarde de lei anual la buget și ar contribui la protejarea sănătății publice, fără a crește povara fiscală asupra muncii. Pentru țigarete, USR susține o creștere de cel puțin 8,8% a accizei. Impactul estimat la buget ar fi de 1,46 miliarde de lei anual, conform unui comunicat transmis, vineri, de Uniunea Salvați România, potrivit Agerpres. „Taxăm viciul, nu munca. (…) În cadrul consultărilor de la Cotroceni pentru conturarea …
- Românii trebuie să strângă cureaua – Partidele politice au primit peste 1 miliard de lei anul trecutÎn 2024, în plină criză economică și cu românii sufocați de scumpiri, partidele politice au primit peste 1 miliard de lei de la bugetul de stat. Subvenții grase și rambursări pentru campanii electorale au curs din banii contribuabililor, în timp ce spitalele, școlile și infrastructura stăteau în paragină. PSD și PNL au încasat cele mai mari sume: peste 270 de milioane de lei doar din subvenții. Iar banii nu s-au dus pe proiecte pentru oameni, ci pe propagandă, consultanți de partid, presă plătită și reclame de imagine. Este cel mai scump circ politic din istoria recentă. În loc să fie …
- Gata cu pandemia – Comisia Europeană mută banii din fondurile Covid pentru finanțarea planului de înarmareExecutivul UE a informat statele membre că pot redirecționa sute de miliarde de euro din fondurile destinate sprijinului post-Covid-19 pentru finanțarea proiectelor de apărare, marcând o schimbare majoră a priorităților față de perioada de început a pandemiei, scrie Politico. Miercuri, Comisia Europeană a confirmat că țările au termen până în august 2026 pentru a îndeplini obiectivele stabilite în cadrul Facilității de Redresare și Reziliență (R Citește mai mult la: https://www.antena3.ro/externe/comisia-europeana-muta-banii-din-fondurile-covid-pentru-finantarea-planului-de-inarmare-748405.html Articole recomandate Gata cu pandemia – Comisia Europeană mută banii din fondurile Covid pentru finanțarea planului de înarmare 06/06/2025 Statele Unite vor refuza accesul pe teritoriul lor oficialilor străini implicați …
- Nicușor Dan confirmă că România va avea un guvern PSD-PNL-USR-UDMRPreşedintele Nicuşor Dan a declarat că toate partidele cu care se discută în prezent – PSD, PNL, USR, UDMR – vor să intre la guvernare. „Eu sunt foarte fericit că toate partidele cu care suntem în discuţie vor să intre la guvernare”, a spus şeful statului, după ce a participat la Forumul Naţional pentru Viitorul Agriculturii, organizat de Clubul Fermierilor Români. Nicuşor Dan a subliniat că documentul realizat de reprezentanţii partidelo Articole recomandate Sorin Grindeanu recunoaște – Taxele trebuiau mărite de acum un an, dar au fost alegeri 05/06/2025 Marius Lulea: „Cum să faci un guvern din patru partide politice, …
- Premier cu ora? Grindeanu vrea să guverneze cu schimbul – Bolojan refuză rotativaÎn timp ce România se afundă în criză economică, socială și de încredere, partidele „serioase” din Sistem stau la masă și împart funcții ca la un bairam politic de provincie. Între un platou de promisiuni și o sticlă de consens, Sorin Grindeanu – eternul supraviețuitor al eșecurilor politice – cere cu glas tremurat: „Și noi vrem premier, măcar cu schimbul!” Propunerea de rotativă a premierilor între PSD și PNL, la fel de ridicolă ca un balansoar pe marginea prăpastiei, este respinsă categoric de Ilie Bolojan. Acesta își joacă rolul de „tehnocrat dur”, care își permite să ignore realitatea electorală – …
- Cei care au creat criza vin să o „salveze”. Cum s-a ajuns aici? De ce ne-am împrumutat atât?De dimineața până seara, cuvântul „deficit” răsună obsesiv în declarațiile oficiale, pe posturile de televiziune, în briefingurile de presă și în editorialele obediente. Se vorbește despre soluții, despre responsabilitate, despre sacrificiu. Dar nimeni, absolut nimeni din cercul puterii sau din presa aservită Sistemului nu suflă o vorbă despre cum am ajuns în această groapă economică. Cine sunt vinovații și unde s-au dus banii? Întrebări interzise în România de azi. Suntem îndemnați să fim „înțelegători”. Să înțelegem că deficitul e grav, că trebuie să ne strângem cureaua, că președintele și liderii „responsabili” care vor forma noul guvern lucrează zi-lumină pentru a …
- Dacian Cioloș, agreat ca viitor ministru de Externe în guvernul lui Nicușor DanSurse politice confirmă: Dacian Cioloș va prelua portofoliul de la Externe în viitorul Cabinet Bolojan, a cărui componență va fi anunțată oficial săptămâna viitoare. Dar ce se întâmplă cu Holerzeanu, vechiul „om de sistem” ajuns în structurile diplomatice pe ușa din dos? Un lucru e sigur: nu va dispărea din peisaj. Confirmarea numelui lui Dacian Cioloș drept viitor ministru al Afacerilor Externe în guvernul condus de Ilie Bolojan nu mai este o surpriză pentru nimeni. Decizia este deja parafată în cercuri restrânse și urmează să fie oficializată zilele următoare. Mișcarea este interpretată ca o încercare de resuscitare a credibilității externe …
- Sorin Grindeanu recunoaște – Taxele trebuiau mărite de acum un an, dar au fost alegeriSorin Grindeanu, președintele interimar al PSD, a confirmat astăzi, într-o declarație la Palatul Parlamentului, ceea ce mulți economiști și analiști politici sugerau de luni de zile: măsurile fiscale majore, inclusiv reformele cerute de Uniunea Europeană, au fost amânate din motive pur electorale. România a fost, practic, ținută într-un vid de reformă fiscală timp de un an, doar pentru ca partidele de la putere să nu își piardă voturile. „S-a făcut acest agreement că un an de zile aceste lucruri, după ce trece toată această perioadă electorală, să fie puse pe hold. Asta este realitatea. Cine spune altceva, nu spune adevărul”, …
- Marius Lulea: „Cum să faci un guvern din patru partide politice, plus minoritățile. Ce vedem astăzi este o tocăniță politicăÎntr-o Românie profund afectată de scumpiri, instabilitate și dezamăgiri în lanț, clasa politică pare mai preocupată de jocuri de putere decât de soarta cetățenilor. Așa-numita „guvernare de uniune națională” este, în realitate, o tocăniță ideologică imposibil de digerat: patru partide, fiecare cu agenda proprie, fiecare cu electorat diferit, reunite într-un simulacru de unitate națională care promite reforme, dar servește interese personale. Domnul Marius Lulea, vicepreședinte AUR, a pus degetul pe rană într-o intervenție publică recentă: „Cum să faci un guvern din patru partide politice, plus minoritățile, partide care unul este de stânga, altul de dreapta, unul neomarxist, altul etnic? Evident …
- AUR respinge noile creșteri de taxe: „Nu vom susține un stat scump și ineficient”AUR nu va susține un pachet de creșteri de impozite și taxe, ‘compatibil cu ceea ce anunță acum viitoarea coaliție’, și va insista pentru a avea un stat ‘suplu’, prin reducerea cheltuielilor cu funcționarea sa, a declarat, joi, liderul senatorilor partidului, Petrișor Peiu. ‘Ceea ce a făcut cea de-a doua coaliție aflată încă în funcție și care probabil va fi și după ce se instalează noul Guvern a fost să crească veniturile prin creșterea impozitului pe venit și a celor asimilate, cel pe dividende și prin scăderea pragului la microîntreprinderi și, în același timp, să continue să crească cheltuielile. (…) …
- Nimeni nu vrea să fie ministru. Partidele recunosc dezastrul pe care l-au creatRomânia e pe marginea prăpastiei financiare. După ani de promisiuni și risipă, partidele care au guvernat țara recunosc, în sfârșit, dezastrul provocat. PSD, PNL, USR și UDMR fug acum de răspundere. La Cotroceni, nimeni nu vrea să fie ministru. Țara nu are guvern. Nu are buget. Are doar datorii și criză. „N-am văzut niciodată așa ceva. Nimeni nu se înghesuie să fie ministru, de la niciun partid.” Așa sună realitatea confirmată de surse din interiorul negocierilor pentru formarea guvernului. România e în pragul unui colaps fiscal, iar partidele care au guvernat până ieri se feresc să își asume reconstrucția propriei …
- Statele Unite vor refuza accesul pe teritoriul lor oficialilor străini implicați în acțiuni de cenzurăÎntr-un anunț cu puternice implicații internaționale, secretarul de stat american Marco Rubio a declarat oficial că Statele Unite vor refuza accesul pe teritoriul lor oficialilor străini implicați în acțiuni de cenzură. Noua politică vizează direct orice cetățean străin care, în mod activ, cenzurează exprimarea protejată de legislația americană, mai ales în contextul rețelelor sociale și al libertății digitale. „Libertatea de exprimare este unul dintre cele mai prețuite drepturi de care ne bucurăm ca americani. (…) Nu vom tolera încălcări ale suveranității americane, în special atunci când astfel de încălcări subminează exercitarea dreptului nostru fundamental la libertatea de exprimare”, a spus …
- Americanii pot tripla taxele pe oțel, România nu e afectată – Nu mai avem industrieRomânia, cândva „grânarul Europei” și „tigrul industrial” al blocului estic, a ajuns azi un simplu spectacol de ruine și promisiuni electorale reciclate. Ultima veste – tarifele de 50% impuse de Statele Unite pentru importurile de oțel – a declanșat unde de șoc în întreaga lume. Proteste diplomatice, summituri de criză, planuri de contraofensivă economică. În România? Nimic. Liniște. Apatie. Poate un oftat nostalgic de la ultimul sudor rămas pe statul de plată. De ce? Pentru că industria noastră de oțel – și, pe larg, industria în general – a fost dezafectată bucată cu bucată, sub privirea indiferentă (sau interesată) a …
- Hidrocentrala Răstoliţa, finalizată în proporţie de peste 90%, suspendată temporar de instanțăRomânia ratează încă o dată șansa de a-și consolida independența energetică, după ce Curtea de Apel Cluj-Napoca a decis suspendarea acordului de mediu pentru Amenajarea Hidroenergetică Răstoliţa, în ciuda faptului că proiectul este finalizat în proporție de 90% și programat pentru a fi pus în funcțiune în noiembrie. Decizia instanței vine pe fondul acțiunilor întreprinse de ONG-uri ecologiste precum Declic și Bankwatch, care, printr-o avalanșă de procese, au blocat ani la rând dezvoltarea uneia dintre puținele investiții energetice strategice ale României. Hidrocentrala Răstoliţa, începută înainte de 1990, este astăzi victima perfectă a birocrației, activismului radical și indeciziei sistemului juridic. Ministrul …
- Deputatul Dorel Vulpoiu: „Trianonul nu este o simplă filă de istorie”La 105 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, deputatul AUR Dorel Vulpoiu a transmis un mesaj ferm și profund patriotic în apărarea identității și suveranității naționale. Parlamentarul a condamnat tentativele revizioniste tot mai frecvente care încearcă să pună sub semnul întrebării legitimitatea granițelor și unității statului român. „Suntem un neam așezat pe acest pământ de veacuri, nu o invenție a vreunei cancelarii occidentale. România Mare s-a născut din jertfă și voință națională, nu dintr-un artificiu politic”, a afirmat Vulpoiu. Articole recomandate Dominic Fritz candidează la șefia USR – Și-a depus și actele pentru obținerea cetățeniei române 03/06/2025 Ilie Bolojan s-a …
- România, invizibilă pentru SUA: Trump îl numește „câștigător” pe liderul Poloniei, nu zice nimic despre Nicușor DanÎntr-un moment în care diplomația internațională se reconfigurează în jurul noilor lideri din Europa Centrală și de Est, reacțiile (sau lipsa acestora) din partea marilor puteri spun multe despre influența reală și relevanța geopolitică a fiecărei țări. Un exemplu grăitor: Donald Trump, fostul și posibil viitor președinte al Statelor Unite, a felicitat Polonia cu entuziasm pentru alegerea lui Karol Nawrocki în funcția de președinte – numindu-l „un CÂȘTIGĂTOR” și „un aliat”. În același timp, despre România și alegerea lui Nicușor Dan ca președinte: nicio reacție. Niciun mesaj public, niciun semnal de susținere, nici măcar o formalitate diplomatică. La București, tăcerea …
- Pe modelul Iohannis, Nicușor Dan și-a blocat postul de la Institutul de Matematică din 2016La prima sa conferință de presă de la Palatul Cotroceni, președintele României, Nicușor Dan, a fost întrebat direct despre un subiect delicat, dar esențial pentru integritatea funcției publice: ce se întâmplă cu postul său de cercetător blocat de la Institutul de Matematică, inactiv din 2016. Răspunsul? Un vag și impasibil „O să reflectez”. Pentru opinia publică și comunitatea academică, această ezitare nu este doar neclară – este jignitoare. Într-un sistem de cercetare sufocat de lipsa locurilor și al finanțării, un post ținut „la păstrare” timp de aproape un deceniu, fără activitate, fără salariu, dar și fără concurs, ridică întrebări grave …
- Ilie Bolojan confirmă: Pensionarii nu vor primi nimic anul acestaCu un cinism revoltător, liderul liberal Ilie Bolojan îi avertizează pe români să își ia adio de la indexarea pensiilor cu rata inflației – o obligație legală ignorată deliberat. În plus, se pregătește impozitarea suplimentară a celor cu „pensii mari”. Pensionarii României primesc o lovitură dură din partea unuia dintre cei mai influenți lideri PNL, Ilie Bolojan, care a transmis, fără menajamente, că statul nu va mai indexa pensiile cu rata inflației. Deși acest drept este prevăzut prin lege și ar trebui să protejeze puterea de cumpărare a celor care au muncit o viață întreagă, guvernanții aleg să încalce legea …
- România reduce tariful de gaz cu 25% pentru Ucraina – Pierderea financiară o va achita statul românRomânia face un nou gest „de solidaritate” față de Ucraina – dar de data aceasta, pe banii contribuabililor români. Într-o decizie puțin mediatizată, Transgaz, operatorul român de transport gaze, a aprobat – împreună cu alte țări din regiune – o reducere de 25% la tariful de tranzit al gazelor pentru Ucraina pe ruta transbalcanică. Această reducere este aplicată pentru perioada iunie-octombrie 2025, adică exact în sezonul în care țările europene își fac stocurile pentru iarnă. În mod ironic, această decizie vine după o serie de acuzații dure formulate de oficialii ucraineni la adresa României și în lipsa oricărei garanții de …
- Nicușor Dan: Trebuie să continuăm să sprijinim UcrainaToți participanții la summitul B9 au fost de acord că trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina, a declarat președintele Nicușor Dan, în cadrul conferinței comune de presă de la finalul summitului. Președintele României a precizat că toți membrii formatului au convenit asupra nevoii de a avea un NATO mai puternic, o conexiune transatlantică mai puternică, creșterea cheltuielilor militare dar și a capacității de a produce echipamente militare. Nicușor Dan a mai spus că propunerea sa următorul summit să fie organizat la București a fost acceptată de toți membrii formatului. Articole recomandate România pierde bani europeni – În loc de reforme, …
- USR propune creșterea TVA și privatizarea Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Portul Constanta, SalromPrincipalele propuneri inainte de PSD, PNL si USR in timpul discutiilor de la Cotroceni legate de stabilirea unor masuri pentru reducerea deficitului bugetar. Propuneri PNL • Impozit pe dividende 16%• Impozit pe profit 19%• CASS de 10% pe pensiile mai mari de 2.500 de lei.• Eliminarea facilitatii din Codul Fiscal potrivit careia cei care sunt pe drepturi de autor, dar au si contract de munca sa nu plateasca CAS si CASS pentru contractele pe drepturi de autor, ci sa plateasca la nivelul de 6, 12 si 24 de salarii minime Articole recomandate Liberalii nu coboară din guvern, nici trași de …
- Nicușor Dan sugerează că antreprenorii ar fi vinovați pentru deficitul bugetar, nu incompetența guvernelor PSD-PNLÎntr-o declarație revoltătoare, Nicușor Dan sugerează că antreprenorii ar fi principalii vinovați pentru deficitul bugetar. Cu alte cuvinte, cei care țin economia României pe linia de plutire, care creează locuri de muncă și plătesc taxe, sunt acum transformați în țapi ispășitori pentru haosul financiar produs de guvernările PSD-PNL susținute de el. Este o manipulare grosolană. Deficitul nu vine din „evaziunea” micilor întreprinzători, ci din cheltuielile nesăbuite ale statului, din bugetele umflate artificial în an electoral, din pensii speciale, din mii de sinecuri și achiziții publice dubioase. Statul nu se sufocă din lipsa contribuțiilor, ci din pofta nesătulă a clientelei politice. …
- Justiția e generoasă cu Elena Udrea – Va scăpa de 8 luni de pușcărieFostul ministru Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, ar putea ieși mai repede din penitenciar. Tribunalul Prahova i-a admis o contestație la executare și i-a redus pedeapsa cu aproape opt luni, invocând perioadele petrecute în arest în România, Costa Rica și Bulgaria. Decizia nu este definitivă, dar vine ca o nouă lovitură pentru încrederea publicului în sistemul de justiție. Un nou episod revoltător din saga impunității de care beneficiază politicienii condamnați în România. Elena Udrea, fost ministru al Turismului și condamnată definitiv la 6 ani …
- Noua idee a Ursulei von der Leyen – Să reducem emisiile din afara UE, dar pe banii statelor membreNoua strategie climatică a Comisiei Europene pentru 2040 permite țărilor membre să își “compenseze” emisiile interne prin finanțarea de proiecte ecologice în afara Uniunii Europene. Astfel, din bugetele publice ale statelor UE se vor reduce emisiile din alte țări, în timp ce poluarea internă poate rămâne aproape neatinsă. Măsura este criticată dur pentru lipsa de eficiență și pentru riscul de a submina eforturile reale de decarbonizare a economiilor europene. Comisia Europeană pregătește o schimbare majoră în abordarea politicii climatice prin includerea așa-numitelor „credite internaționale de carbon” în obiectivul pentru anul 2040. Propunerea, care va fi făcută publică pe 2 iulie, …
- Nicușor Dan s-a sucit: Polonezul Nawrocki e pro-european, nu mai e pro-rusCând crezi că le-ai văzut pe toate, vine Nicușor Dan și mai scrie un capitol din manualul ipocriziei. În campanie, îl acuza pe Karol Nawrocki că este „pro-rus” și „anti-european”, doar pentru că nu era pe placul rețelei globaliste din care face parte. Dar acum, că Nawrocki a câștigat alegerile în Polonia, dintr-o dată, Nicușor îl declară pro-european. Așa, peste noapte. Ca la Ploiești. Nu e prima dată când Nicușor Dan se contrazice singur în funcție de cum bate vântul internațional. Așa a făcut și cu George Simion: mai întâi l-a acuzat că scoate România din Uniunea Europeană, apoi a …
- Dominic Fritz candidează la șefia USR – Și-a depus și actele pentru obținerea cetățeniei româneDominic Fritz și-a anunțat candidatura și anul trecut pentru șefia USR, însă mai apoi a renunțat. O decizie a Înaltei Curți a arătat că funcția de președinte de partid este echivalentă cu cea de funcționar public, iar pentru ocuparea unui post de funcționar public este obligatorie cetățenia română. Dominic Fritz nu a anunțat încă dacă a obținut-o, deși anul trecut a declarat că a depus actele pentru obținerea cetățeniei române. Pentru funcția de primar, un candidat nu are nevoie de cetățenie română, ci trebuie să fie cetățean al Uniunii Europene cu drept la vot și cu reședință sau domiciliu stabil în România. „În …
- Ilie Bolojan s-a sucit: „Creșterea de taxe și impozite, puțin probabil să poată fi evitată”Într-o mișcare care trădează atât lipsa de coerență, cât și disperarea politică a liberalilor, Ilie Bolojan, președintele interimar al PNL, a anunțat luni că „este foarte puțin probabil să poată fi evitată” creșterea taxelor și impozitelor. După ani de promisiuni privind relaxarea fiscală și reducerea poverii asupra cetățenilor și mediului privat, liberalii pregătesc acum un nou val de austeritate mascată, pe care îl numesc – elegant – „pachet de măsuri”. De la „gospodarul din Oradea” la politicianul care pasează nota de plată Ilie Bolojan, odinioară promovat ca „omul eficienței” și „anti-birocratul” din administrația locală, a devenit acum portavocea unui partid …
- Alegeri anticipate? Coșmarul sistemului: AUR ar câștiga cu 35%, restul se prăbușescUn nou sondaj CURS dă fiori reci partidelor din actualul sistem: AUR ar obține 35% dacă ar avea loc alegeri anticipate, în timp ce PSD și PNL, aliați de conjunctură ai vechii clase politice, abia mai adună împreună 38%. Un dezechilibru major care explică de ce tema alegerilor anticipate e tratată cu panică și tăcere vinovată. Deși România traversează o criză de legitimitate politică fără precedent — cu alegeri prezidențiale anulate, un președinte fără vot popular real și instituții decredibilizate — partidele de la guvernare se agită mai degrabă să tragă de timp decât să lase poporul să decidă din …
- Nicușor Dan confirmă – Alegerile anulate din 2024? Nu intră în topul urgențelor prezidențialeÎntr-o declarație care pare desprinsă dintr-o comedie neagră cu accente dramatice, președintele României, Nicușor Dan, a spus marți că investigarea anulării alegerilor prezidențiale din decembrie 2024 nu este prima, prima urgență. Cu un calm dezarmant, Dan a explicat că înainte de democrație, alegeri și transparență electorală, trebuie să ne ocupăm de „deficit și guvern”. Cum ar veni, alegerile pot aștepta — România merge înainte și fără legitimitate electorală, cu un președinte ales printr-o anomalie tehnică încă neelucidată. „Nu este prima, prima urgență. Urgențele sunt deficitul și guvernul. Imediat după, mă interesează foarte tare subiectul ăsta”, a declarat Nicușor Dan. Articole …
- Nicușor Dan, ignorat la Washington: semnalul dur venit de la principalul aliat al RomânieiDeclarația lui Nicușor Dan, potrivit căreia „nu se pune problema” unei vizite oficiale la Washington sau a unei întâlniri bilaterale cu Donald Trump în România, spune mult mai mult decât lasă să se înțeleagă. În spatele formulelor diplomatice, realitatea este una dură: liderul instalat la Cotroceni fără legitimitatea votului popular a fost refuzat politicos de principalul aliat strategic al țării noastre. În loc să se întoarcă acasă cu o întărire a parteneriatului strategic româno-american, Nicușor Dan s-a ales cu o ușă închisă și o lecție amară. A descris discuțiile ca fiind „clarificatoare”, dar între rânduri se întrevede mai degrabă o …
- Poporul contestă alegerile – 32% dintre cetățeni consideră că alegerile prezidențiale nu au fost corecteAlegeri contestate, democrație șubrezită: 32% dintre români cred că prezidențialele au fost măsluite. Alegerile prezidențiale recent încheiate au lăsat în urmă un gust amar pentru o bună parte a electoratului român. Potrivit celor mai noi sondaje, 32% dintre cetățeni sunt de părere că scrutinul nu a fost corect, alimentând suspiciuni grave privind integritatea procesului democratic într-un moment critic pentru România. Această cifră alarmantă nu este doar o statistică seacă, ci un simptom clar al prăbușirii încrederii în statul de drept și în mecanismele electorale care ar trebui să garanteze voința suverană a poporului. Furtul voturilor, manipulările online, ingerințele externe și …
- Nicușor confirmă relațiile proaste cu SUA: nu se pune problema unor vizite oficialeÎn loc să vină cu vești bune de peste ocean, Nicușor Dan a recunoscut sec: „nu se pune problema” unei vizite oficiale în SUA sau a președintelui Donald Trump în România. Așa arată, în traducere diplomatică, o relație rece, tensionată, și lipsită de încredere. Practic, președintele României admite că este complet ignorat de partenerul strategic numărul unu. Discuția cu Donald Trump pare să fi fost departe de una cordială. Fără angajamente, fără deschideri, fără vreun mesaj de susținere. În loc de diplomație și colaborare, doar o ușă închisă politicos și o lecție tăcută despre cine e cu cine în politica …
- Românii din Covasna au fost uitați – Nicușor Dan: Trebuie să continuăm să sprijinim UcrainaPreședintele României, Nicușor Dan, prezent la summitul B9+ de la Vilnius, a declarat senin în cadrul conferinței comune de presă că „toți participanții au fost de acord că trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina”. Un mesaj aparent ferm și unitar, menit să transmită imaginea unei coeziuni regionale în fața agresiunii ruse. Doar că… nu corespunde realității. Deși 14 lideri au fost prezenți la summit, doar trei au semnat declarația oficială privind sprijinul pentru Ucraina: Andrzej Duda (președintele Poloniei, aflat pe final de mandat), gazda summitului – președinta Lituaniei – și, ați ghicit, Nicușor Dan. Realitatea pe hârtie: doar trei semnături …
- La Summitul B9, din cei 14 șefi de stat prezenți, doar 3 au semnat, inclusiv Nicușor Dan, pentru sprijinul UcraineiLa Summitul B9 Plus, organizat astăzi la Vilnius, unde s-au reunit lideri din Europa Centrală, de Est și țările nordice pentru a discuta viitorul apărării în regiune și sprijinul pentru Ucraina, România a bifat, din nou, un moment de prezență fără substanță. Din cei 14 șefi de stat și de guvern prezenți, doar 3 au semnat declarația comună finală: președinta Lituaniei, Andrzej Duda (Polonia) – aflat în ultimele zile ale mandatului, și Nicușor Dan, președintele României. Trei semnături într-un ocean de tăcere Declarația comună, publicată oficial, cere alocarea a 5% din PIB pentru apărare, creșterea sprijinului militar și financiar pentru …
- Sondaj – Nicușor Dan pierde încrederea românilor cu o viteză amețitoare – De la 70% la 47% – încrederea fuge mai repede decât soluțiileScădere în picaj: Nicușor Dan pierde încrederea românilor cu o viteză amețitoare De la idol al „salvatorilor din afara sistemului” la politician în derivă: Nicușor Dan pare să fi intrat pe o pantă descendentă abruptă în ceea ce privește încrederea publică. În doar 10 zile, procentul celor care afirmă că au încredere în actualul președinte al României a scăzut dramatic de la 70% la 57%, iar astăzi a ajuns la 47%, conform celui mai recent sondaj de notorietate și încredere în personalități publice. O prăbușire în cifre Acum 10 zile: 70% încredere Ieri: 57% Astăzi: 47% Această evoluție reflectă o …
- România pierde bani europeni – În loc de reforme, guvernanții livrează scuze și promisiuniCe nu am făcut (și ne costă scump) AMEPIP – super-agenția blocată în super-birocrație330 de milioane de euro au fost suspendate din cauză că România n-a reușit nici măcar să numească șefii la AMEPIP – agenția care ar trebui să monitorizeze companiile de stat. Două încercări de selecție eșuate, iar acum așteptăm o comisie de selecție. Până pe 11 iunie. Sau poate iulie. Vedem. Companiile energetice – noii șefi, vechile metehne227 de milioane de euro au fost blocați pentru că Ministerul Energiei n-a reușit să respecte criteriile de transparență la numirea administratorilor. 43 de „aleși pe sprânceană” au fost revocați, …
- Kelemen Hunor anunță că UDMR vrea în Guvern cu orice preț. Cu oricine, pentru orice… ca să nu deranjeze pe nimeniPreședintele formațiunii, Kelemen Hunor, a declarat că UDMR este pregătită să intre „mâine” la guvernare, dacă se formează o coaliție largă. Detalii? Nu chiar. Soluții? Se mai discută. Direcție? Vedem pe parcurs. Declarațiile lui Kelemen Hunor nu lasă loc de dubii: UDMR nu refuză nimic, dar nici nu propune ceva clar. Invocă nevoia unui „acord politic foarte detaliat”, dar evită să spună ce anume ar include acest acord – în afară de idei vagi despre fiscalitate și „reforma statului”. Cu alte cuvinte, un plan de guvernare în care mai important decât ce faci e ce promiți că nu faci. Cea …
- Liberalii nu coboară din guvern, nici trași de voturi – Locul 4 cu pretenții de premierÎn loc să reflecteze asupra erorilor guvernării din ultimii ani – inclusiv haosul bugetar și eșecurile în reformele-cheie – liberalii par mai interesați să prindă din nou un scaun la masă. Nu mai contează dacă sunt a patra forță politică sau dacă încrederea publică s-a evaporat. PNL insistă: „Suntem gata să guvernăm. Oricum. Cu oricine. Numai să rămânem.” Compromisul ca doctrină De la alianțe cu PSD și USR, la sprijin pentru orice premier care nu-i amenință cu marginalizarea, PNL nu mai are „linie politică”, ci linie de supraviețuire. Mai mult, Ciprian Ciucu a transmis că nici nu mai e nevoie …
- Lasconi dă cu mopul în portofele: Curățenie cu 500% impozit la Câmpulung MuscelÎn loc de sprijin, au primit teroare fiscală. În loc de încurajare, au primit amenințări. Sub conducerea primăriței Elena Lasconi, Câmpulung Muscel a devenit terenul unui experiment administrativ brutal, în care cetățenii sunt forțați să suporte o povară fiscală halucinantă de până la 500%. Măsurile, inspirate vizibil din „modelul Bolojan”, sunt implementate cu o mână de fier și zero empatie față de realitatea economică a oamenilor care trăiesc în oraș. Reforma de fațadă – pedeapsa pentru sărăcie Sub pretextul „gospodăririi orașului” și al „curățeniei urbane”, administrația Lasconi a scos la înaintare o serie de măsuri coercitive care pun o presiune …
- Predoiu, despre inundațiile din Covasna: „Sistemul a funcţionat bine, a acţionat la timp”În timp ce localnicii din județul Covasna își plâng casele distruse, amintirile înecate și traiul sfărâmat de furia apelor, premierul interimar Cătălin Predoiu declară senin că „sistemul a funcționat bine”. O frază care sună sec și revoltător în urechile celor care au rămas fără acoperiș, fără bunuri, fără siguranță. Realitate vs. declarații: un contrast dureros Predoiu, însoțit de Raed Arafat și ministrul Mediului Mircea Fechet, s-a plimbat printre ruine și noroi pentru o vizită de imagine, nu pentru soluții. „Cel mai important este că nu au fost pierderi de vieți omenești”, a spus premierul. Dar viețile oamenilor nu se reduc …
- România, țara în care munca cinstită e pedepsită cu 65% impozitareÎntr-o economie în care productivitatea ar trebui încurajată, România continuă să își penalizeze cetățenii muncitori printr-o fiscalitate excesivă, de-a dreptul împovărătoare. Povestea românului de rând care muncește 10-12 ore pe zi doar pentru a vedea cum 65% din veniturile sale se scurg în vistieria statului nu mai este o exagerare, ci realitatea dureroasă a unei țări care pare să își saboteze propriii contribuabili. Povara fiscală reală: între brut și net, statul câștigă cel mai mult România este una dintre puținele țări europene unde diferența dintre salariul brut și cel net este atât de mare. Contribuțiile sociale (CAS – 25%, CASS …
- Lucian Mîndruță, supărat după ce patrioții au câștigat: „Nu credeam, dar suntem mai smart decat polonezii”Karol Nawrocki: O nouă eră pentru Polonia – între tradiție, suveranitate și speranță națională Într-un scrutin cu o participare record de peste 71%, Polonia a ales un nou președinte: Karol Nawrocki, un istoric conservator de 42 de ani, susținut de Partidul Lege și Justiție (PiS) și de fostul președinte american Donald Trump. Cu 50,89% din voturi, Nawrocki l-a învins pe primarul liberal al Varșoviei, Rafał Trzaskowski, marcând una dintre cele mai strânse curse electorale din istoria postcomunistă a țării. Cine este Karol Nawrocki? Născut în Gdańsk, oraș-simbol al luptei anticomuniste, Nawrocki este doctor în istorie, specializat în opoziția anticomunistă și …
- Ursula în depresie după victoria Patrioților din Polonia!Planurile elitei globaliste au fost date peste cap: Polonia a ales din nou suveranitatea! Karol Nawrocki, candidatul naționalist, a câștigat alegerile prezidențiale cu 50,89% din voturi, înfrângându-l pe Rafal Trzaskowski, preferatul Bruxelles-ului și omul sistemului progresist. Diferența a fost mică, dar suficientă cât să trimită un fior rece prin birourile Comisiei Europene. După luni de propagandă, amenințări voalate și manipulare în masă, polonezii au ales cu inima: credință, familie, tradiție, identitate. Teoriile de gen, agenda woke și birocrația europeană au fost respinse. Ursula von der Leyen și toți protectorii „valorilor moderne” au primit o lecție: popoarele nu pot fi reeducate …
- Lux pe banii noștri: Șeful CCR încasează peste 100.000 lei lunar și ascunde venitul uriaș al soțieiO decizie recentă a Curții Constituționale a României (CCR) a inflamat opinia publică: judecătorii au hotărât că veniturile soțiilor și soților demnitarilor nu mai trebuie publicate în declarațiile de avere. Această mișcare, venită într-un climat de profundă neîncredere în instituțiile statului, a fost percepută de mulți ca un atac direct la transparență și integritate. Cel care profită cel mai mult de pe urma acestei decizii este chiar Marian Enache, șeful CCR, un personaj cu o apetență insațiabilă pentru bani publici. Cu o pensie specială de 64.000 lei pe lună și un salariu de 40.000 lei lunar, Enache încasează peste 100.000 …
- Ipocrizia, marca Armand: Fostă primăriță anchetată penal, dar predă lecții de morală publicăÎntr-un nou episod al teatrului politic marca USR, Clotilde Armand – fosta primăriță a Sectorului 1 – își face din nou simțită prezența în spațiul public, de această dată nu cu soluții sau fapte, ci cu lecții de moralitate ținute de pe un piedestal fragil, clădit pe scandaluri, conflicte de interese și decizii ANI. Fără urmă de autocritică, dar cu un tupeu care frizează ridicolul, Armand acuză Curtea Constituțională și alte instituții ale statului că „ascund averi”, deși ea însăși are un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu și a fost declarată incompatibilă. Cine dă lecții cui? Clotilde Armand …
- Noi taxe pe gaze și carburanți – Bruxelles-ul taxează, guvernele ezită, iar cetățenii plătescÎncepând cu anul 2027, românii vor plăti mai mult pentru fiecare litru de benzină, motorină sau pentru gazul natural consumat acasă. Motivul? Un nou sistem de taxare impus de Uniunea Europeană – ETS 2, un mecanism care introduce, în premieră, o taxă de carbon inclusă direct în prețul carburanților și al gazelor. Fiecare emisie de dioxid de carbon va avea un preț, iar acel cost va fi transferat integral asupra consumatorului final. Dacă până acum încălzirea locuinței și folosirea mașinii erau afectate indirect de politicile climatice europene, din 2027 impactul va fi direct, lunar și resimțit în portofelul fiecărei familii. …
- Românii, jefuiți cu acte în regulă: cartelul bancar prosperă, iar BNR asistă impasibilă2024 a fost un an de criză pentru mulți români, dar nu pentru bănci. În timp ce populația se împrumută la dobânzi sufocante, iar economia dă semne clare de încetinire, băncile comerciale din România au înregistrat un profit record: 14,8 miliarde de lei. O sumă astronomică, obținută nu prin inovație sau competiție, ci printr-un sistem de dobânzi împinse artificial la cote rușinoase – cu girul tacit al Băncii Naționale a României. Dobânzi de camătă, profituri de lux Cum au reușit băncile să atingă acest „record istoric”? Foarte simplu: au menținut dobânzile la credite la 8-10%, de două ori mai mari …
- Ursula von der Leyen a fost premiată pentru „conducerea sa” în pandemie și războiul din UcrainaCu un ton solemn, dar rupt de realitate, Ursula von der Leyen a transformat ceremonia de decernare a Premiului Carol cel Mare într-o tribună pentru un proiect de unificare europeană cu iz totalitar. În loc să reflecte voința cetățenilor europeni, președinta Comisiei Europene a pledat pentru mai multă înarmare, mai mult control birocratic și extinderea unei Uniuni din ce în ce mai greu de susținut democratic. Într-un moment în care Europa se confruntă cu crize suprapuse – de identitate, de resurse și de suveranitate –, Ursula von der Leyen a fost recompensată la Aachen nu pentru moderație, reforme sau echilibru, …
- Cine avea interesul să falimenteze zona și să pună mâna pe Salina Praid?Salina Praid nu a fost distrusă de întâmplare. Nu a fost o catastrofă naturală, ci o operațiune lentă și bine calculată de sabotaj economic. Cineva a avut interesul să falimenteze întreaga zonă, să o lase fără turism, fără locuri de muncă și fără perspectivă — pentru ca, într-un final, să pună mâna pe salină la un preț de nimic. Această strategie e veche: lași o resursă să se degradeze „natural”, creezi panică, sărăcie și dependență. Apoi apare „salvatorul” – de regulă un investitor strategic cu legături politice, care cumpără tot pe nimic. În spatele cortinei, se află rețele de interese …
- Ursula von der Leyen le recomandă țărilor UE să reducă consumul de apă cu 10%Într-un raport consultat de Financial Times, Comisia Europeană propune statelor membre să reducă consumul de apă cu 10% până în 2030. O măsură care, pe hârtie, pare un pas înainte, dar în realitate seamănă mai degrabă cu o exercițiu de PR birocratic decât cu un plan de salvare a continentului. Probleme structurale, răspunsuri simbolice Europa pierde anual peste 25% din apa potabilă doar din cauza infrastructurii vechi și defectuoase. În unele țări, precum Bulgaria, pierderile ating un șocant 60%. În loc să impună un plan urgent, cu termene și sancțiuni, Comisia „încurajează” țările să-și stabilească propriile obiective — fără niciun …