Actualitate

Maia Sandu, îndemn pentru cetățenii R. Moldova în turul II al prezidențialelor: „Votul nostru este mai puternic decât încercările lor de a frauda. Să venim și mai mulți la vot!”

Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale, a mulțumit tuturor cetățenilor din Republica Moldova și din străinătate care au i-au acordat votul de încredere și a îndemnat oamenii ca în turul II al acestui scrutin electoral să participe și mai mulți.

Vă mulțumim! Peste 149 de mii de oameni au ieșit în afara țării la secțiile de vot – au ieșit la sute de km, au stat ore întregi în rând, cu copii mici, prin ploaie. Plecăciuni în fața dumneavoastră! Cu toată inima le mulțumesc celor 487 635 de oameni care au avut încredere în echipa noastră și care au votat pentru mine. Vă mulțumim! Am câștigat primul tur al acestor alegeri datorită dumneavoastră. Astăzi inima noastră este plină de recunoștință. Le mulțumesc tinerilor! Peste 98 de mii de tineri între 18 și 25 de ani au ieșit la vot! Bravo!”, a declarat Maia Sandu.

Totodată candidatul PAS, a ținut să le mulțumească și lui Andrei Năstase și Platformei DA, lui Octavian Țîcu și Partidului Unității Naționale, dar și lui Dorin Chirtoacă și Blocului Electoral Unirea pentru sprijin și mesajul de unitate în lupta împotriva lui Dodon.

Ieri 2/3 au votat pentru schimbare. Avem două săptămâni în față pentru a face această schimbare posibilă. Pe 15 noiembrie avem șansa să punem Moldova pe calea cea dreaptă și împreună să construim un stat funcțional, care să lucreze pentru oameni.  Dragi cetățeni din diasporă, dragi cetățeni din Chișinău și din toate raioanele țării, haideți să fim și mai mulți și mai uniți pe 15 noiembrie. Votul nostru este mai puternic decât încercările lor de a frauda. Să venim și mai mulți la vot, să convingem cât mai multă lume să iasă la vot. Să apărăm în continuare fiecare vot. Să fim atenți. Să fim cu ochii în patru”, a îndemnat Maia Sandu.

De asemenea, liderul PAS s-a adresat și celor de la guvernare și le-a cerut să renunțe la fraude și la șantajarea primarilor și a funcționarilor. Maia Sandu se arată îngrijorată de posibile fraude în turul doi de scrutin.

Amintim că Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale din Republica Moldova a obținut 36,16% sau 487 635 de voturi. Ea se va duela în turul II al acestui scrutin electoral cu actualul președinte Igor Dodon, care s-a clasat pe locul al doilea, cu 32,61 % sau 439 866 de voturi. Și în diasporă, Maia Sandu a învins categoric înregistrând un scor de 70,12% din numărul total de voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va avea loc pe 15 noiembrie.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button