Actualitate

Maia Sandu anunță: Izolarea internaţională a R. Moldova s-a încheiat ~ InfoPrut

Președintele ales, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în care i-a mulțumit pentru sprijinul necondiționat și ajutorul constant oferit de UE Republicii Moldova.

„Ne-ați sprijinit în perioade dificile și ați fost alături de cetățenii noștri și la bine, și la greu. Ați ajutat Republica Moldova și în lupta împotriva corupției, și în consolidarea democrației, și în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri și vom depăși perioada grea care s-a abătut asupra țării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităților, pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să obțină cât mai multe resurse în contextul începerii procesului de negociere pentru o nouă agendă de asociere Republica Moldova-UE.

„Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”, a mai spus aceasta.

Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat în fața contracandidatului său rusofil Igor Dodon. Astfel, după centralizarea a 100 % din voturi, candidatul proeuropean a obținut 57,75%, reprezentând 943.486 din sufragii, în timp ce Dodon a fost votat de 690.141, reprezentând 42,25%.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button