Actualitate

Dan Negru: Dacă recuperăm toți banii furați de la POLITICIENII corupți, facem Hong Kong din București

Dan Negru face o paralelă între consolidarea podului Grant din 1981, realizată cu bani confiscați de la un infractor și posibilitatea de a moderniza Bucureștiul cu banii murdari ai politicienilor condamnați. 

Iată mesajul lui Dan Negru:

„Am avut drum pe podul Grant și mi-am amintit de carnavalul cu „corupții” care au „înfundat” pușcăriile. Praf in ochi…Podul Grant a fost refăcut cu banii recuperați de la un infractor, Gheorghe Ștefănescu care a fost prins că a înșelat statul și a fost condamnat la moarte. „Delapidare cu consecințe deosebit de grave pentru economie” a fost acuzația. In 1981 l-au executat. S-a făcut și un film despre el, „Secretul lui Bachus” cu Ștefan Mihăilescu Brăila in rolul evazionistului Bachus. Cu banii recuperați de la Bachus, vreo 4 milioane de dolari, statul e reconsolidat Podul Grant. Cu banii recuperați de la ăștia de acu’, Bucureștiul era Hong Kong,” a scris Dan Negru pe Facebook.

Gheorghe Ștefănescu a ajuns un prosper om de afaceri în industria alcoolului. Acesta, deși avea doar cinci clase, ajunsese unul dintre cei mai bogați români. Ștefănescu „îndoia” vinul cu pastile și diverse arome și îl vindea la scară largă în România. Rețeaua sa de vânzare denumită „Bachus” împânzise toată țara.

Prejudiciul calculat s-ar ridica în bani echivalenți la aproximativ 143 de milioane de euro. Ștefănescu a fost executat la Jilava, iar statul comunist i-a confiscat toți banii, pe care ulterior i-a folosit pentru consolidarea pasajului Grant.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

comentarii

  1. Daca…
    Din pacate, tot sistemul e corupt.
    Justiția e la fel de corupta ca si politicienii. Ne putem numi stat mafiot.

  2. Cred că ar trebui să apari mai des cu astfel de episoade în mass media, pe care le urmăresc cu atenție și poate ajungi acolo unde sunt sigur că nu ne vei dezamăgi! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button