Iohannis are un plan B. B de la bătaia de joc – 60m.ro

Lui Iohannis îi surâde ideea de modificare a Constituției: „Vrem președinte ales de popor sau vrem președinte ales de Parlament?”

Voci din spatele culiselor politicii românești susțin că se pregătește terenul pentru o nouă mutare după alegerile din 2024. Constituția României va fi modificată pentru a permite ca Iohannis să devină premier.

Acesta a afirmat joi că revizuirea Constituției ar trebui să răspundă la întrebarea dacă președintele României trebuie ales de popor, cu „multe puteri”, sau este de preferat un președinte ales de parlament, cu o poziție mai degrabă protocolară.

Șeful statului a apreciat că este nevoie de o „modernizare” a Constituției, în condițiile în care „trebuie să lămurim” o serie de aspecte, precum alegerile anticipate sau puterile și modul în care este ales președintele țării.

„Vrem președinte ales de popor cu puteri multe sau vrem președinte ales de Parlament care are o poziție mai degrabă protocolară? Sunt argumente pro și contra pentru ambele”, a spus Iohannis, răspunzând la o întrebare a ziariștilor.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Rubla a devenit cea mai puternică monedă din lume de la începutul anului
Next post Guvernatorul Mugur Isărescu nu va simți criza economică – Are venituri anuale de 1,16 milioane lei din salariu și pensie