Lider politic de la Chișinău: Hotărârea Curții Constituționale, contradictorie și absurdă
Distribuți acest articol

Hotărârea de astăzi a Curții Constituționale este contradictorie și, într-o anumită măsură, absurdă. Declarația a fost făcută de Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal și reprezentat al Mișcării Politice Unirea de la Chișinău.

Dacă decretul de numire a Nataliei Gavrilița este neconstituțional, atunci de ce nu a fost admisă înaintarea Marianei Durleșteanu, de vreme ce Curtea a constatat că există o majoritate parlamentară?!”, se întreabă politicianul.

Potrivit sursei, prin refuzul de a se clarifica cu înaintarea lui Durleșteanu la funcția de premier, „Curtea Constituțională nu a vrut sa constate că „majoritatea” este o făcătură, și prin manevra de azi, cu obligarea Maiei Sandu să recurgă la noi consultări, le-a dat timp și posibilitate bandiților să-și aducă documentele în ordine și să vină cu candidatura înaintată legal și constituțional”. „Or, așa ceva nu este în competențele Curții. Trenul a plecat, atunci când mafia Dodon-Șor-Plahotniuc a venit nepregătită cu candidatura de pe Facebook a Marianei Durleșteanu la Președinție, am spus despre asta de mai multe ori. Prin urmare, Maia Sandu nu a avut pe cine desemna pe 11 februarie, în afară de propria candidatură, și asta datorită prostiei lui Dodon”, a adăugat Dorin Chirtoacă

El consideră că Înalta Curte a băgat gunoiul sub preș, examinând formal și tendențios speța. „Să nu fie vreo răzbunare personală, la mijloc… Astfel, Curtea blochează alegerile anticipate, si, din păcate, menține mafia la butoane, iar toate acestea se întâmplă pe timp de ravagii ale pandemiei. Urât. Onorată Curte, cum rămâne cu Declarația Parlamentului privind statul capturat, cei 54 si mulți alții nu sunt părtași la această crimă?”, a mai întrebat Dorin Chirtoacă.

Amintim că astăzi, magistrații Curții Constituționale au declarat drept neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Astfel, Înalta Curte a obligat președintele R. Moldova să anunțe noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol