Actualitate

În timp ce suntem ocupați cu războiul, deputații USR Năsui și Prună vor să vândă termocentrala din București

În timp ce noi ne uităm la război și la variola maimuței, deputații USR Năsui și Prună, alături de consilierii generali USR, i-au transmis primarului general că doresc înlăturarea ”monopolului” și ”deschiderea pieței” pentru termoficarea din București.

Citiți această analiză: BNR pune pe români să plătească datoriile statului. Iată mecanismul

Astfel spus, USR dorește vinderea și privatizarea termocentralei din București. Se pare că statul român este incapabil să își gestioneze resursele, fiind nevoie de o mână străină pentru aceste lucruri.

USR controlează Compania Municipală Termoenergetica București S.A. prin 3 consilieri generali, membri majoritari în Adunarea Generală a Acționarilor, aceasta fiind responsabilă de ”buna funcționare” a termoficării din Capitală. În acest context, miercuri 11 mai, USR l-a convocat pe primarul general la o întâlnire în care i-a trasat sarcinile în ceea ce privește viitorul serviciului de termoficare și al Companiei Termoenergetica.

Marius Lulea, antreprenor și vicepreședinte AUR: statul român este în faliment, de aceea dobânzile sunt de 10%

Deputatul USR de București, Cristina Prună, autointitulată specialistă în energie, i-a transmis lui Nicușor Dan că este obligatorie ”diversificarea surselor de producere, distribuție și furnizare de agent termic”.

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, a explicat că bucureștenii sunt ”prizonieri ai sistemului”, a criticat monopolul Termoenergetica și i-a arătat primarului ce e de făcut: ”să deschidem piața astfel încât oamenii să aibă alternative”.

În traducere liberă, așa-zisa dezbatere, în care primarul general și-a primit foaia de parcurs, este primul pas către distrugerea Termoenergetica și privatizarea termoficării din București. Miza este bugetul anual de peste 2,5 miliarde de lei, peste 500.000 de locuințe racordate la serviciul public și peste 1.200.000 de bucureșteni dependenți de serviciu.

Azi în Olanda, mâine în toată Europa: Legea azotului închide 30% din ferm

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button