InternaționalRecomandarea redacției

Azi în Olanda, mâine în toată Europa: Legea azotului închide 30% din fermele olandeze

Ceea ce se întâmplă în Olanda ar trebui să dea fiori tuturor cetățenilor din UE. Green-deal-ul a intrat în forță și a început să atace direct sursele de trai ale oamenilor. Astfel, fermierii olandezi au fost obligați de Guvern să își închidă fermele, în caz de refuz, acestea fiind confiscate de autorități. În ciuda protestelor violente din această țară, Guvernul nu a făcut niciun pas înapoi, ci dimpotrivă, a scos blindatele armatei pentru a înăbuși revolta.

Citiți această analiză: BNR pune pe români să plătească datoriile statului. Iată mecanismul

Astăzi în Olanda, mâine în toate țările Uniunii Europene. Legea azotului a fost votată în Parlamentul olandez, iar protestele zecilor de mii de fermieri nu au avut niciun efect. Practic, Olanda a decis să închidă, pentru început, 30% din fermele de pe teritoriul său, lăsându-i pe oameni fără mijloace de subzistență. O reprezentantă al fermierilor olandezi a explicat, într-un material video făcut pentru colegii din Germania, că motivul protestelor din Olanda este o scrisoare de la ministrul Agriculturii, în care se anunță că, pentru a reduce cantitățile de azot, trebuie să fie desființate 30% din ferme.

”Asta se poate în 3 feluri. Închizi de bunăvoie, poți vinde, dar primești o interdicție profesională și nu mai poți intra niciodată în agricultură în Olanda. Tu poți să spui că te muți în altă parte. Ok, îți poți deschide o fermă în altă parte și atunci ai nevoie de o aprobare nouă și știm deja că nu vei mai primi alta. A primi aprobări noi este, de fapt, imposibil în Olanda.

Marius Lulea, antreprenor și vicepreședinte AUR: statul român este în faliment, de aceea dobânzile sunt de 10%

Dacă nu vrei nimic din toate acestea, atunci vei fi desproprietărit, a spus Guvernul. Obligatoriu. Această scrisoare, care a venit împreună cu o hartă a Olandei, în culori diferite, a stârnit foarte multă frustrare. Culorile îți arată unde locuiești și cât azot trebuie să reduci. Asta începe de la 12% și ajunge la 95%. 95%, dar și 12% nu înseamnă numai sfârșitul fermei tale, ci și sfârșitul unei mari părți a agriculturii olandeze”, spune reprezentanta fermierilor olandezi.

Parlamentarii, imuni la proteste

Azi în Olanda, mâine în toată Europa: Legea azotului închide 30% din ferm

Faptul că fermierilor le-a fost cerut să renunțe la munca lor de-o viață i-a determinat pe aceștia să le solicite parlamentarilor să voteze împotriva acestei reglementări. ”Am făcut un protest mare, pe 22 iunie, și 60.000 de fermieri și cetățeni au protestat împotriva acestei proceduri a ministrului. Nu a ajutat la nimic. 60.000 de oameni, 20.000 de tractoare și guvernul nostru, parlamentul nostru au spus <<NU! Nu facem nimic altfel>>. Au existat și schimbări care ar fi trebuit luate în considerare, dar și acestea au fost respinse de parlamentul nostru, care a spus <<NU, nu facem asta!>>.

Acum fermierii protestează, iar ei nu sunt organizați, nu sunt coordonați. Guvernul nostru nu mai este susținut de populație. Au avut numai 15% pentru câteva săptămâni și acum sigur a devenit și mai puțin. Fermierii sunt susținuți de cătățeni. Ei îi înțeleg. Și noi nu suntem primul grup de oameni care este rănit așa de către Guvern. Am avut și oameni cărora li s-au luat copiii. Nu au fost născuți în Olanda. Mii de oameni au fost distruși de guvernul nostru. Și oamenii din provincia Groningen, de unde se scoate gaz din pământ, au fost distruși de guvern. Nu avem nevoie de astfel de oameni într-o democrație. Într-o democrație cetățenii sunt protejați”, a mai spus reprezentanta fermierilor olandezi.

Fostele imperii sunt tot aici. Deficitul comercial cu Austria este de peste 

”Guvernul nostru ne vrea pământul”

Acum câțiva ani, prim-nimistrul Mark Rutte a semnat un contract în care este stabilit că mai mult de 100 de mii de oameni să vină din UE în Olanda pentru a munci și a locui aici, susține reprezentanta fermierilor. ”Pentru asta trebuie ca noi, care am lucrat acest pământ de sute de ani, care am hrănit oamenii noștri, să ne părăsim pământurile pentru că ei vor să construiască locuințe. Ei vor să construiască industrii. Noi trebuie să plecăm. Fermierii au spus că nu vor face asta. Iar acum noi cerem ca legea azotului să fie desființată. Definitiv. Pentru că noi nu putem aplica această lege și nu vom da nimic din pământurile noastre. De fapt, acesta este motivul protestelor puternice. Dar acum vedem că și alte grupe de populație ne susțin și vin la demonstrații. Iar asta împotriva Guvernului. Și ei cer lca Guvernul să plece. Așa că aceste proteste ale fermierilor vor putea fi un început al unui timp nou în Olanda”, a mai afirmat reprezentanta fermierilor olandezi

PSD a decis: Fermierii români nu mai au voie să crească găini în curte

1 comentariu

  1. Foarte interesant si important de știut. Ăștia sunt indivizii care vor crarea unei lipse de alimente și sabotarea acestei industrii, doar s a anunțat clar ca trebuie sa apară o foamete. În ideea asta e făcut tot .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button