Fost premier de la Chișinău: „Vremea guvernării lui Voronin, Plahotniuc și Dodon a însemnat izolare, fărădelege, minciună și sărăcie!”
Distribuți acest articol

Potrivit sursei, în loc să-l menajeze pe Voronin, cel puțin din respect față de vârsta lui, Vlad Plahotniuc, într-o explozie de cinism și sub imperiul spaimei că va fi adus în cătușe, îl plimbă pe acesta pe la televiziuni, obligându-l să mintă chiar mai mult decât în perioada când era la putere.

„Lovit de senilitate, politică bineînțeles, Voronin se laudă cum el a expulzat ambasadorul României și înfoiat, asemeni unui păun, se laudă cum a apărat astfel suveranitatea Republicii Moldova. Ceea ce uită Voronin, este că în urma expulzării ambasadorului român a pierdut alegerile și a intrat pe vecie slugă la Plahotniuc.

De asemenea, ascunzându-și propria-i lașitate, Voronin se laudă că a respins planul propus de Kozak, în fapt, cel care a solicitat Rusiei planul de reglementare a conflictului transnistrean prin federalizare este tocmai Voronin. Planul Kozak a fost negociat și parafat de Voronin, personal, dar în ultimul moment, la sugestia occidentului, dar mai ales sub riscul că Oleg Voronin își va pierde depozitele din băncile occidentale, a renunțat să mai semneze planul propus de Kozak, realizat chiar la solicitarea sa”, a adăugat Vlad Filat.

Totodată, fostul premier de la Chișinău s-a referit și la așa-zisul marș pe care Blocul Comuniștilor și Socialiștilor intenționează să îl organizeze duminică, 4 iulie 2021.

Mâine, Dodon și Voronin vor organiza un marș, zic ei pentru suveranitate, dar în fapt un funebru marș asemeni celui organizat de Plahotniuc înainte de a fugi din țară și similar celui organizat de Dodon înainte de a pierde alegerile în fața Maiei Sandu. Așa cum curcanii aruncați peste gard nu l-au ajutat pe Plahotniuc, așa cum pumnul puhav agitat de Dodon la mitingul din toamna anului trecut nu l-au ajutat, tot așa nici marșul de mâine nu-i va ajuta pe Dodon și Voronin”, a mai punctat Filat.

În context, el a remarcat că mai sunt câteva zile până la alegerile anticipate din R. Moldova „și ar fi bine să nu uităm că istoria este cea dintâi carte a unui neam, iar vremea guvernării lui Voronin, Plahotniuc și Dodon a însemnat izolare, fărădelege, minciună și sărăcie!”.

Amintim că, la începutul lunii mai, PSRM în frunte cu Igor Dodon și PCRM condus de Vladimir Voronin, au decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie în cadrul unui bloc electoral. Acordul dintre socialiști și comuniști a venit după o lungă perioadă în care liderii celor două formațiuni s-au jignit reciproc, inclusiv public.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol