Distribuți acest articol

Situație penibilă în Republica Moldova, acolo unde motorina gratuită trimisă din România a fost primită cu cele mai înalte onoruri, de către cea mai înaltă persoană din stat.

Se întinse mâna deoarece altă cale nu există, bani nu sunt, însă politicienii moldoveni insistă în continuare să mențină un stat care nu este în stare să se autoîntrețină, cu o economie nefuncțională, în care singura meserie care domină este lucrul la stat.

Peste 1.5 milioane de moldoveni au părăsit deja Republica Moldova, o bună parte spre România, mulți spre Uniunea Europeană. Aproape un milion de moldoveni și-au luat deja cetățenia și beneficiază de drepturi firești, inclusiv cel de muncă și de circulație liberă.

Statul nu are bani să se autofinanțeze și tocmai de aceea stă la mâna Bucureștiului sau mai cerșește ceva bani prin Uniunea Europeană. Federația Rusă lucrează inteligent: nu dă bani, scoate aproape toți banii pe care îi bagă ceilalți. În acest sens deține controlul asupra sistemului energetic de distribuție.

E foarte bine că România dă să ajute, crede că în acest fel își ajută proprii cetățeni, în realitate orice ban trimis dincolo de Prut sau bun oferă ocazia politicienilor moldoveni să fure câte ceva din ceea ce există.

Republica Moldova este un stat faliment, incapabil să se conducă, incapabil să se susțină și care stă cu mâna întinsă la schimb cu vorbe frumoase și cu poze.


Distribuți acest articol