Dodon apasă pedala moldovenismului. Ce ar trebui să studieze copiii în școli în viziunea socialistului ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

La împlinirea a 517 ani de la trecerea în eternitate a marelui domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt, liderul PSRM, Igor Dodon, a transmis internauților să se mândrească cu istoria „statului moldovenesc”.

„Noi am onorat şi vom onora memoria marilor noştri strămoşi, dintre care un loc de frunte îl ocupă, pe bună dreptate, Ştefan cel Mare. Moldova şi poporul moldovenesc are o istorie măreaţă, glorioasă şi eroică. Copiii noştri trebuie să studieze în şcoli anume această istorie şi nu una străină, a scris Dodon pe contul de Telegram.

Igor Dodon se numără printre principalii promotori actuali ai moldovenismului în Republica Moldova. El este și unul dintre adepții doctrinei moldovenismului care spune că R. Moldova nu este România, iar identitatea moldovenească nu are nici o legătură cu etnogeneza românescă. „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân”; „O parte din România este Ungaria iar cealaltă parte este Moldova”, „Fraţi, fraţi, însă fiecare în casa lui şi fiecare să se uite în ograda sa”, „Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut în 1812 am fi avut acum o Moldova întregită”, „Avem istoria noastră, istoria Moldovei”, sunt câteva dintre declarațiile lui Igor Dodon făcute de-a lungul timpului.

Moldovenismul este un curent pseudoștiințific, politic, social, cultural și filologic care afirmă că moldovenii ar fi o etnie separată, diferită de români, fapt contrazis de către instituțiile academice.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol