Actualitate

Criza este așa „de gravă” că Iohannis a amânat consultările și numirea unui nou premier

Președintele României suferă de disonanță cognitivă. În mesajul său adresat românilor și care nu a conținut prea multe informații, a declarat că actuala criză este una extrem de gravă și fără de guvern România nu se poate descurca.

Dar între afirmațiile din prima parte a discursului și cele din partea a doua există diferențe semnificative.

Dacă plecarea lui Florin Cîțu este atât de gravă și România trebuie să fie guvernată cât mai repede posibil, cum se face că nu au loc consultări cât mai repede posibil, nu de alta, dar toată lumea știa de suspendare, deci se știa că trebuie imediat să se vină cu propuneri și soluții.

Sigur că PNL poate oferi o soluție reală și nu trebuie să fie Florin Cîțu acea soluție. România trebuie să fie guvernată iar PNL și Țara nu poate sta într-un singur om.

Se pare că este grav, dar nu prea, din moment ce președintele Klaus Iohannis a intrat în weekend încă de miercuri după amiaza și nu a dorit să și-l strice sfârșitul prelungit de săptămână prin întâlnirea cu reprezentanții partidelor parlamentare.

Așa că șeful statului român a amânat până pe săptămâna viitoare consultările cu partidele politice și cel mai probabil vom avea mult de așteptat până se va putea face o nominalizare pentru postul vacant de prim-ministru.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button