Actualitate

Claudiu Târziu: noile restricții vor compromite anul școlar în curs și vor falimenta multe afaceri mici

Joi seara, în cadrul ședinței de Guvern la care a participat și Președintele Klaus Iohannis s-a luat hotărârea impunerii mai multor restricții, unele absolut lipsite de sens și logică.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, consideră că „noile restricții, care vor intra în vigoare de luni, vor avea următoareale efecte certe:

– compromiterea anului școlar în curs, după ce precedentul s-a încheiat dezastruos. Școala online este o glumă proastă, cu consecințe dintre cele mai grave.

– falimentarea multor afaceri mici care au scăpat cu viață după blocada din primăvară, precum și aducerea la sapă de lemn a micilor producători autohtoni.

– creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri altele decît Covid 19, o parte urmate de decese”.

Claudiu târziu mai spune că „nu e o presupunere, s-a dovedit deja cât rău fac lipsa de aer curat, sendentarismul accentuat de închiderea în case a populației, depresia declanșată/accentuată de starea de asediu și imposibilitatea de a beneficia de servicii medicale pentru alte afecțiuni decît cea provocată de coronavirus.”

Dacă ar fi doar acestea și putem numi ce ni se întîmplă drept o catastrofă națională.

Una favorizată de o guvernare ineptă și ticăloasă, care însă se vrea legitimată și perpetuată prin vot. În secțiile de votare nu umblă virusul, numai în școli, piețe, restaurante… Și mai ales noaptea, după ora 22.00”, conchide Claudiu Târziu în postarea sa.

Back to top button