Distribuți acest articol

Florin Cîțu a mers la Cotroceni și a făcut o propunere concretă de premier, una ca să fie ușor de acceptat de către USR și chiar de către PSD.

Propunerea de premier din partea PNL este Nicolae Ciucă. Acesta este militar, general al armatei române, dar un apropiat al fostului premier din al cărui guvern a și făcut parte.

PNL aripa Cîțu practic a cedat în fața USR și a acceptat varianta ca președintele partidului să nu fie și premierul țării. Rămâne să vedem cât de lungă va fi perioada în care Florin Cîțu va sta pe margine, căci eșecul personal actual nu este unul care să îi prindă bine.

Dacian Cioloș a înregistrat astfel o victorie politică nu doar pe plan intern cât și pe plan extern și a arătat că PNL este doritor de funcții publice și de bani guvernamentali, la care nu poate renunța.

Propunerea făcută de către PNL este posibil să fie susținută și de către PSD, generalul Ciucă fiind un apropiat de al lui Marcel Ciolacu, președintele de moment al socialiștilor.

Vom vedea în curând care sunt membrii guvernului condus de Florin Cîțu și în acest fel vom ști și cine va oferi susținerea cea mai mare.

Generalul Ciucă este un personaj controversat, un umil de al lui Klaus Iohannis, care l-a ridicat în grad de mai multe ori pe repede înainte Generalul poartă răspunderea modului defectuos în care armata română s-a retras din Afganistan. Numirea lui Ciucă are cel mai probabil legătură și cu vizita înaltului oficial american de ieri și care a lăsat se pare și urme. Americanii doresc și ei o mică parte din România și așa au preferat la conducerea țării un general NATO.


Distribuți acest articol