Actualitate

Cîțu a dat 200 milioane euro mită la primari, dar nu a dat 80 milioane euro pentru tratamentul covid

Situație cu totul specială în România.

Deși suntem în plină criză pandemică și românii mor cu zile în spitale de pneumonie, Florin Cîțu a alocat din fondul de rezervă al guvernului suma de un miliard de lei, adică peste 200 de milioane de euro către primării.

Este vorba despre mita guvernamentală promisă ca el să iasă președinte de partid.

Românii consideră că viața lor este importantă și nu funcțiile lui Florin Cîțu.

Până acum în România au murit puțin peste 40.000 de români. Ei au murit de pneumonie, ajungând la spital dar fără șanse deoarece spitalele nu au medicamente pentru tratament.

Se susține că pentru această boală nu există tratament. Afirmația este una falsă, în toată Europa bolnavii ce au pneumonie covid sunt tratați cu medicamente. Nu există nici o pneumonie pe lumea aceasta care să nu necesite tratare, fără medicamente ajungi la spital și de cele mai multe ori mori.

Tratamentul, spre exemplu cu anticorpi monoclonali, costă 2.000 de euro de persoană. Florin Cîțu spune că e prea scump, românii să se vaccineze că e cel mai ieftin. Asta deși vaccinarea îți lasă falsa impresie că vei fi bine, dar apoi răspândești boala, te și îmbolnăvești și uneori ajungi grav la spital.

Pentru cei 40.000 de morți am fi avut nevoie de 40.000 de doze, fiecare doză la 2.000 de euro. În total, ca să nu moară românii și să pierdem un oraș precum Romanul, ne-ar fi costat cam 80 de milioane de euro. Nu mai punem faptul că unii au ajuns la spital cu forme ușoare sau medii iar medicamentația era mult mai ieftină, dar fără medicamente au dat în forme grave și au murit.

Am înțeles că toată vara Florin Cîțu nu a fost preocupat de români, asta deși în fiecare zi a ultimului an a împrumutat în fiecare zi țara și poporul cu 80 de milioane de euro. Dacă nu mai cheltuiau aiurea o singură zi, ne ajungeau banii pentru toți morții.

Dar să spunem că nu a priceput atunci că era grav deoarece se bătea pentru conducerea PNL și nu îi păsa de români.

Dar apoi am văzut cu toții morții din spitale, oamenii bolnavi. Prioritatea unui președinte și a unui premier sănătoși la cap era să cumpere rapid tratamente.

Dar nu au făcut acest lucru și au preferat ca banii din fondul de urgență să îi dea la primari, ca să îi mulțumească pentru alegerile interne.

Așa se face că în plină criză, în loc să aloce 80 de milioane de euro ca să cumpere medicamente, a dat 200 de milioane de euro de aiurea pe la primari.

Noi ne întrebăm acum: ce este mai important, viața românilor sau primarii politici din România.

Acum înțelegeți de ce Cîțu și Iohannis sunt doi criminali ce își țin funcția publică pe 40.000 de morți?

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button