Actualitate

Cei mai proști guvernanți, ne conduc niște incompetenți: dăm 8 miliarde de euro subvenții pe energie când 2 reactoare atomice costau 7 miliarde de euro

La Cernavodă România mai putea pune în funcțiune 2 reactoare atomice.

Durata de execuție al unui asemenea reactoare este de cam 4 ani. Dacă Klaus Iohannis se apuca atunci când a aflat că se închid centralele pe cărbune atunci cu siguranță acum ar fi fost gata.

Fiecare astfel de reactor ar costa undeva la 3,5 miliarde de euro, deci în total două ar fi costat 7 miliarde de euro. Cu aceste două reactoare atomice funcționale am fi ajuns în situația în care să acoperim cam 20% din consumul energetic intern.

În anul 2020-2021 guvernul USR-PNL și apoi PNL-PSD s-a împrumutat cu peste 30 de miliarde de euro. ȘI dacă dădeam puțin din acești bani către construcția celor două reactoare tot ar fi însemnat mult.

În schimb partidele ce au făcut: au oferit subvenții companiilor din energie de 8 miliarde de euro ca să subvenționeze prețul energiei către populație. Dar prețul este prea mare și aceste subvenții falimentează țara.

Acum guvernul se împrumută excesiv pentru a putea face față cheltuielilor. Sunt șanse mari să asistăm la alegeri anticipate datorită situației catastrofale în care România a fost împinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button