Actualitate

Bătaie de joc. Cu programul Noua Casă îți poți cumpăra maxim o cameră de zi

Locuințele din România au devenit un lux. Guvernul nu construiește locuințe pentru tineri pentru ca ei să aibă acces facil la un spațiu, dar nici nu le permite acestora să achiziționeze una.

Suntem singura țară din Uniunea Europeană unde statul nu oferă soluții pentru familiile tinere. Acestea sunt obligate fie să plătească rate bancare mari fie chirii peste posibilitățile lor.

Doar angajații la stat mai pot beneficia în general de locuințe de la stat prin programul ANL. Dacă știi pe cine trebuie la primărie și votezi primarul care contează, atunci ai șanse să primești o casă caldă și cu o chirie modifică.

În acte guvernul a relansat programul Noua Casă și care ar trebui să ajute pe români să își cumpere o locuință, însă programul nu se poate aplica în marile orașe, adică București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov sau Constanța.

În aceste orașe prețul la locuințe este mult prea ridicat, viața în capitală este una scumpă.

Inflația și-a făcut de cap și prețurile la materialele de construcție au explodat. Astăzi cărămida și betonul sunt de două ori mai scumpe decât acum patru ani. Acest lucru a dus la scumpirea semnificativă a locuințelor noi.

Guvernul a lăsat un prag scăzut la programul Noua Casă, atât de scăzut că în București sau Cluj nu îți poți cumpăra nici o garsonieră, poate maxim un living și o baie.

Practic românii sunt împinși spre soluții de compromis, soluții care nu permit întemeierea unor familii.

Pentru a cumpăra o locuință cu doar 5% avans românii pot lua credit garantat de stat într-o valoare mai mică de 80.000 de euro, preț care include și TVA.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button