Actualitate

Avuția imobiliară a românilor depășește 450 miliarde de euro. Suntem proprietari

Avuția imobiliară a românilor depășește 450 de miliarde de euro, adică 2.200 miliarde de lei.

Aici sunt cuprinse clădirile și terenurile, indiferent de care ar fi destinația lor.

Creșterea fața de anul trecut este de 11% însă acest lucru se datorează inflației, adică exploziei prețurilor la materialele de construcție, terenuri și forță de muncă.

La acest moment piața imobiliară este parțial blocată însă se va relua programul Noua Casă, program garantat de statul român. În principalele orașe din România majoritatea proiectelor sunt suspendate, dar există și antreprenori care lansează noi investiții imobiliare.

Investițiile imobiliare se dovedesc în continuare cele mai sigure, având un randament pozitiv și fără riscuri. Pe termen lung valorizarea bunurilor imobiliare ține ritmul inflației.

În România peste 95% dintre români sunt proprietari asupra caselor în care locuiesc. Asta înseamnă că undeva la 76% din avuția românilor este ținută în proprietăți imobiliare.

Românilor le plac terenurile și casele pe care să le dețină, ei preferă ratele bancare în locul chiriilor deoarece la sfârșit se aleg cu un bun ce are o valoare deosebită.

La nivelul anului 2023 fondul locativ din România era de peste 9 milioane de locuințe. Suntem statul din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat grad de proprietate.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button