Cine dorește să nu mai știm de unde venim și cine suntem? – CRITICII.RO
Distribuți acest articol

Încep prin a mă adresa guvenantilor : Sunteți nebuni , domnilor! Sunteți nebuni, dar și mai grav, sunteți trădători de neam și țară.

Cum poate să vă treacă prin cap să exilați istoria din programa școlară? Cum poate să vă trecă prin cap să o comasați cu geografia într-o nouă materie, „Științe sociale”? Nu cred că sunteți idioți, cred doar că aveți un interes, urmați niște directive.

Îmi aduc aminte că în ultimii ani se punea problema la Ministerul Educației să fie scoasă din programa școlară și limba latină plus alte materii legate de identitatea națională . Oficialii din Educație mințeau cu nerușinare spunând că se încerca reducarea numărului mare de ore din școli și că se dorește protejarea atât a profesorilor, cât și a elevilor. Ei, spanac! De ce să se reducă materiile școlare care țin de identitatea noastră națională și nu se întâmplă același lucru și cu alte materii? De ce nu contopiți desenul și muzica , fizica cu chimia sau biologia cu educația fizică? Întreb și eu.

————————————————————————————————

————————————————————————————————

Mă adresez acum , vouă, părinților. Întrebați-vă copii despre Decebal, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Școala Ardeleană, Al. Cuza, Carol I, Eminescu, Coșbuc, Goga , Mircea cel Bătrân sau Regina Maria. Ați fi șocați să vedeți că cei mai mulți dintre copii nu știu mare lucru despre aceștia, unii chiar neștiind nimic, nimic. Ce școală ați făcut voi și ce școală se face acum ? Nu mai vorbesc despre porcăria de școală online, este altă discuție pe care am abordat-o de câte ori am avut ocazia.

Lovitură dată identității naționale vine de la Bruxelles unde se dorește o europenizare forțată în care specificul național este o piedică în calea acestui deziderat.

Puteti citi continuarea articolului pe : https://criticii.ro/cine-doreste-sa-nu-mai-stim-de-unde-venim-si-cine-suntem/


Distribuți acest articol