Internațional

Zelenski susține că inamicul a fost oprit – Armata Ucrainei trece la contraofensivă în regiunea Harkov

Armata ucraineana a anuntat ca planuieste contraatacuri pentru a respinge fortele rusesti care au intrat in nord-estul regiunii Harkov.

Un oficial din cadrul Statului Major General al Ucrainei a declarat:Incursiunea, care a inceput in urma cu doua saptamani, a deschis un nou front. Dar Moscova nu a reusit sa isi atinga obiectivul, de a crea o zona tampon de pana la 30 de kilometri in interiorul Ucrainei

Rusia acumuleaza trupe de-a lungul granitei in regiunea vecina Sumi, a precizat Prohorenko. Apararea a fost consolidata acolo, iar armata va evita „calculele gresite” care au permis rusilor sa se reverse in regiunea Harkov la inceputul acestei luni, a spus el.

La doua saptamani dupa ce trupele rusesti au trecut granita pentru a deschide un nou front in regiunea Harkov, inaintarea s-a oprit in orasul Vovciansk, la mai putin de 10 kilometri la sud de granita, si in Liptsi, la sud-vest, a declarat joi comandantul Oleksandr Sirski.

Incursiunea Rusiei in apropiere de Harkov urmeaza dupa luni de bombardamente sporite asupra celui de-al doilea oras ca marime din Ucraina. O serie de raiduri cu rachete au lovit joi dimineata devreme o tipografie si au avariat infrastructura feroviara, provocand moartea a sapte persoane si ranirea a 21 de persoane.

Fortele rusesti au respins o serie de contraatacuri ucrainene in timp ce continuau sa avanseze mai adanc in liniile de aparare ucrainene in apropiere de Harkov, a declarat vineri pe Telegram Ministerul Apararii de la Moscova.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button