Internațional

Zelenski nu vrea mediatori cu Rusia – Susține că are un sprijin puternic din partea Europei și SUA

Papa Francisc se declară dezamăgit de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, și susține că nu vrea mediatori cu Rusia, deoarece are un sprijin puternic din partea Europei și SUA.

Iată ce a spus Papa Francisc: „Ei nu visează atât de mult la medieri, pentru că blocul ucrainean este într-adevăr foarte puternic. Toată Europa, SUA. Cu alte cuvinte, au o forță proprie foarte mare”

Totodată, Papa Bergoglio a dezvăluit că, exact în timpul acelei audiențe la Vatican, Zelenski ”mi-a cerut o mare favoare: să mă ocup, să am grijă de copiii care au fost duși în Rusia. Era foarte îndurerat și a cerut colaborare pentru a încerca să-i aducă pe copii înapoi în Ucraina”.

După cum a precizat Vaticanul, Papa Francisc i-a dat ”sarcina de a conduce o misiune, de comun acord cu Secretariatul de Stat, care va contribui la atenuarea tensiunilor ]n conflictul din Ucraina în speranța că acesta poate iniția discuții de pace”. Misiune care va începe în următoarele zile. Cardinalul însuși a reamintit că implicarea Papei Francisc și speranța de pace în ceea ce privește războiul din Ucraina, au ajuns ”până la lacrimi”.

De asemenea, Papa Bergoglio a precizat că restituirea teritoriilor ucrainene ”este o problemă politică”, adăugând că ”pacea va fi atinsă în ziua în care vor putea vorbi între ei doi sau prin alții”, a declarat Papa Franicsc, referindu-se la Putin și Zelenski.

Reprezentanții Kremlinului clarifică că ”orice efort în această direcție va avea sens, doar dacă se ține cont de binecunoscuta poziție de principiu a Rusiei cu privire la eventualele negocieri de pace.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button