Internațional

Zelenski, în extaz – Administrația Biden încearcă modificarea dronelor americane pentru războiul din Ucraina

Pe măsură ce forțele rusești s-au retras în sudul Ucrainei, administrația Biden a anunțat o serie de noi pachete de ajutor militar pentru Ucraina, dar din toate acestea lipsea o piesă de armament pe care armata ucraineană o căuta de mult timp: drona multifuncțională Gray Eagle, înarmată cu rachete Hellfire.

Potrivit a doi oficiali, SUA a analizat modificările care pot fi aduse dronei mortale. Modificări care ar face ca potențialul de a pierde oricare dintre ele – cu tehnologia lor sensibilă de la bord – să fie mai puțin periculos și, eventual, să crească probabilitatea ca Ucraina să le primească.

„Există modificări și castrări specifice și foarte tehnice care pot fi făcute la acestea și care ar putea face posibil acest lucru pe termen mai scurt”, a declarat un oficial din Congres. „Dar aceste lucruri necesită timp și sunt destul de complexe”.

Un oficial american a confirmat că armata conduce eforturile de a studia ce modificări sunt posibile la dronă, care este fabricată de General Atomics și denumită în armată MQ-1C.

„Când vorbim de drone, aceasta este cât se poate de bună”, a declarat Seth Jones, directorul Programului de Securitate Internațională de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. „Acestea sunt drone cu adevărat sofisticate”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button