Distribuți acest articol

Vești bune pentru PNL. Mihai Fifor a declarat că PSD este deschis la dialog cu Nicolae Ciucă și va merge la consultări cu acesta.

PSD a promis acum 2 săptămâni că nu va face blat cu PNL, dar acum exact acest lucru îl face. Urmează să se reia vechea alianță PSD-PNL.

„‼️ Nu există în acest moment o decizie în partid privind susținerea Guvernului Ciucă.

Întrebările dacă și în ce măsură ar putea fi acceptată o susținere a Guvernului Ciucă vor primi un răspuns după ce se îndeplinesc două condiții:

✅ După o întâlnire cu premierul desemnat, pentru a vedea care este propunerea sa;

✅ După dezbatere internă și o decizie a PSD cu privire la propunerile premierului desemnat.

‼️ PSD este deschis la dialog cu premierul desemnat. Așa cum a cerut PSD în Parlament, e nevoie de un dialog politic cât mai larg pentru a depăși această criză. Nu doar între PSD și premierul desemnat, ci între toți liderii politici. La 500 de decese pe zi nu mai e loc de ambiții și orgolii politice.

‼️ Guvernul minoritar nu e o soluție pe termen mediu și lung.

‼️ Anticipatele sunt soluția corectă, dar nu în acest moment! Orice guvern va fi instalat, el trebuie să asigure tranziția peste perioada grea de acum până la primăvară, când trebuie declanșate alegerile anticipate.

‼️ Orice discuție cu PSD pentru formarea unui nou guvern trebuie să plece de la cele 10 măsuri urgente propuse de PSD.

Aceste măsuri sunt absolut necesare pentru ieșirea din criza profundă în care se află România.

‼️ USR nu are niciun motiv să nu susțină un guvern minoritar, după ce Cioloș a cerut ieri votul pentru un guvern minoritar.” a declarat Mihai Fifor.


Distribuți acest articol