Actualitate

USR vrea să distrugă oieritul românesc și interzice exportul

Românii nu sunt mari consumatori de carne de oaie și consumă cu precădere miel cu ocazia zilei de Paște.

În rest românilor le cam place carnea de porc și cea de pui, nici vita nu este printre preferințe.

Nu același lucru se poate spune despre musulmani care au trei mari sărbători, ocazie cu care cumpără din târguri oi vii pe care apoi le sacrifică. Așa este datina la ei, precum tăiatul porcului la români.

Două din aceste sărbători sunt însă în perioada caldă, iar USR insistă ca să nu se mai facă export de oi vii și să le tăiem noi și să le ducem carcasate.

Dar ce nu spun habarniștii sau trădătorii de la USR: musulmanii nu vor oaia carcasată, ei o vor vie ca să o cumpere din târg și să o taie cu mâna lor. Așa este datina, nu dau ei doi bani pe vrăjeala USR.

Dar nu doar aceasta este problema. România are milioane de oi anual. Cea mai mare parte a lor sunt reproduse în sistem natural de mii de ani. Carnea de oaie românească este foarte bună, gustoasă, dar este dificil de carcasat.

Ați văzut acele oi modificate genetic cum stă mușchiul pe ele de parcă ar consuma numai hormoni? Aflați că ele nu cresc pe dealurile României ci închise în spații interioare și cu hrană atent selecționată. Dar exact așa nu este oaie românească.

Practic la momentul de față oaia românească nu se poate carcasa eficient. Nu știm dacă dorim să schimbăm populația de oi și să trecem pe alte exemplare, crescute în interior cu concentrate, sau putem să menținem oaia românească sănătoasă ce are mii de ani de evoluția naturală în spate.

Chiar și dacă ne-am propune schimbarea, mai devreme de 10 ani nu am reuși acest lucru deoarece oricât ar vrea USR și agențiile de mediu plătite de afară ca să blocheze agricultorii români, să le facă rău, mai mult de o dată pe an oaia nu fată.

Această industrie valorează aproape un miliard de euro anual. Sunt bani foarte buni pentru fermierii români ce ar rămâne fără de vânzare dacă măsura s-ar aplica. Sigur că s-ar bucura nemții, polonezii care ar avea ei loc să vândă la musulmani carne carcasată scumpă de la ei din țară. Acum nu pot deoarece preferă să cumpere de la români.

În final cam acesta este scopul: distrugerea fermierilor români, a celor care muncesc pentru a putea trece cu greu anul agricol.

Dar USR se face că nu vede, este mai atent la ceea ce se dictează din Franța, de acolo de unde provine Dacian Cioloș.

Băieții aceștia au fost frumos îmbrăcați, i-au purtat pe la școli scumpe din Paris sau Londra, dau bine pe ecranul televizorului. Cu toate acestea ceea ce se vede nu se simte, adică una spun și alta fac : spun că se vor bate pentru români și în cele din urmă se bat cu românii.

Să spună Cioloș deschis și clar să audă toată lumea: dorește să interzică exportul de oi vii în perioada de vară?

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button