Actualitate

USR a mai pierdut un europarlamentar. Se dovedește că și eu umblă după ciolan

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, membru al grupului RENEW, a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook, că demisionează din USR. Acesta pleacă deoarece USR este ca o barcă care se scufundă iar europarlamentarul s-a obișnuit cu banii mulți care vin din funcție și caută un loc călduț. Nu vă bazați pe faptul că pleacă din partid din bună credință, toți spun că sunt mari patrioți când fac câte un gest radical, după care dispar total de pe scena politică.

Gestul vine după un lung șir de demisii din partidul care în 2019 obținea 23% la alegerile europarlamentare și se anunța ca o alternativă serioasă la vechile partide care domină scena politică din România de 30 de ani. Dar USR nu s-a dovedit a fi o alternativă, USR a făcut alianță cu PNL și blat cu PSD. USR nu este un partid real, este o formațiune anexă la actuala coaliție de guvernare PSD și PNL.

După trei ani de certuri interne și după ieșirea din coaliția de guvernare, USR pare că a pierdut busola. În ultimii 3 ani a reușit USR să schimbe vrei trei președinți și nici unul dintre ei nu a dovedit că este în stare să ridice din nou partidul.

USR a pierdut jumătate din parlamentari și din europarlamentari, s-au certate pe funcții și pe bani până ce nu a mai rămas nimic de acest partid. Este păcat deoarece era o tânără speranță a românilor.

Cele mai recente sondaje de opinie indică o scădere a USR în preferințele politice ale românilor. La momentul de față partidul cu greu ar mai reuși să obțină 5%, dar cel mai probabil că până în 2024 este timp suficient pentru a dispărea de pe scena politică.

Este clar că românii sunt patrioți și nu își doresc un partid globalist, un partid care să oblige pe români să asculte de ordinele venite dinspre Germania sau Franța.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button