Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului vor sărbători Ziua Unirii Principatelor Române la Iași ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

De Ziua Unirii Principatelor Române, Iașiul va fi locul care va reuni românii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului. Duminică, Acțiunea 2012 va sărbători reunirea printr-un marș al unioniștilor care va începe  din fața Palatului Culturii, la ora 12,00.

Sărbătorind 162 de ani de la evenimentul care a pus bazele României moderne, unioniștii din întreaga lume se vor aduna la Iași cu steaguri tricolore pentru a-și exprima dorința de reîntregire națională. Sunt așteptați români de la Chișinău și București, care vor intona cântece patriotice unioniste, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România modernă „s-a născut” la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al tuturor românilor. Datoria noastră este să acționăm, acum, mai mult ca niciodată pentru a împlini acest vis, prin revenirea pe deplin a fraților noștri de peste Prut la Patria Mamă. După un an extrem de dificil pentru întreaga omenire, în care cetățenii României au dat dovadă de solidaritate necondiționată pentru conaționalii lor din Republica Moldova, pornim la drum cu noi proiecte ce vizează tinerii de peste Prut”, a declarat Ștefan Lupu, vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

După marș, participanții se vor reuni la ora 16,00, la Palas Mall, sala Chopin, pentru a fi prezenți la Congresul patrioților implicați activ în realizarea dezideratului Unirii Basarabiei cu România. Evenimentul va debuta cu un moment artistic susținut de maestrul Nicolae Voiculeț. La Congres au fost invitați membri ai societății civile și politicieni de pe ambele maluri ale Prutului.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol