Actualitate

Un sportiv din Republica Moldova, campion mondial la lupte greco-romane

Victor Ciobanu, luptătorul de stil greco-roman din Republica Moldova, a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 kg.

Sportivul a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial printre seniori de la Oslo, Norvegia, după ce, în ultimul act, l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kîrghistan, pe care, anterior, l-a învins și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Până să ajungă în finală, Victor Ciobanu a fost condus în toate cele trei partide, dar a revenit spectaculos, cu ucraineanul Zhora Abovian, rusul Stepan Maryanyan și armeanul Gevorg Gharibyan.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis un mesaj de felicitare pentru Victor Ciobanu, proaspăt campion mondial.

Datorită tânărului sportiv originar din raionul Florești, care acum două zile a împlinit 29 de ani, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pentru a treia oară în această săptămână la campionatul din Norvegia. Transmit felicitări proaspătului campion, familiei lui și antrenorilor Mihail Cucul și Roman Zgardan! Mulțumim pentru bucuria victoriei, pentru sentimentul de mândrie de țară și pentru doza de optimism și încredere în potențialul oamenilor noștri!”, a subliniat șeful statului.

Victoria lui Victor Ciobanu vine după ce pe 6 octombrie sportiva Irina Rîngaci a devenit prima luptătoare din R. Moldova care a ajuns campioană mondială la lupte feminine. Totodată, sportiva Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială.

Menționăm că în 2019, Victor Ciobanu a devenit, la București, campion european după ce l-a învins pe deţinătorul titlului mondial, rusul Serghei Emelin, în finala categoriei de greutate de până la 60 de kilograme.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button