Distribuți acest articol

Ministrul Educației Sorin Cimpeanu a declarat la Știrile Pro Tv că se dorește deschiderea școlilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

Iată că medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în școli.

Aceasta, cu atât mai mult cu cât în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă și care îi afectează mai mult pe copii decât variantă originală de SARS-CoV2. “Nu cred că s-ar putea deschide școlile în 8 februarie”, a declarat ea la Digi 24.

“Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va luă în funcție de evoluția epidemiologica din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țara”, a spus Andreea Moldovan.

Ea a mai afirmat că planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari.

“Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupă prioritara de vaccinare, tocmai că să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problemă școlii cam peste o săptămâna-10 zile”, a subliniat secretarul de stat.

În opinia să, școlile nu vor putea fi deschise la acea data. “Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat Moldovan.

Elevii vor învăța tot online de luni, când reincep cursurile după vacanța de iarnă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) propunând, printr-o hotărâre adoptată vineri suspendarea activităților care impun prezența fizică la școală până în data de 7 februarie. Semestrul a doilea al anului școlar începe din 8 februarie și se încheie în 18 iunie.


Distribuți acest articol