Un nou lot de vaccin donat de România a ajuns în R. Moldova
Distribuți acest articol

Un nou lot umanitar de 100.620 de doze de vaccin anti-Covid, de tip Pfizer, donat de România pentru Republica Moldova, a ajuns astăzi la Chișinău.

Ceremonia de predare a donației a avut loc la sediul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Chișinău, unde au participat Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al României, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății de la București, Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, Ala Nemerenco, consilierul președintelui R. Moldova, Denis Cernelea, secretarul de stat al Ministerului Sănătății de la Chișinău și alții.

„Suntem și ne dorim să rămânem cel mai sincer prieten al R. Moldova. (…) Donația de 100.620 de doze de vaccin produse de compania Pfizer BionTech reprezintă o diversificare a tipurilor de vaccin pe care le punem la dispoziție cetățenilor R. Moldova. Demersurile noastre în ceea ce privește eforturile de sprijinire a campaniei de vaccinare au fost recunoscute ca exemplu de bună practică la nivelul UE, ceea ce ne bucură, mai ales că este un sprijin direct către cetățeni, pentru sănătatea lor pentru revenirea la normalitate a activităților economice și sociale. România va continua proiectele desfășurate în beneficiul cetățenilor R. Moldova. Suntem pregătiți să reluăm, să accelerăm sau să creăm noi proiecte bilaterale ce acoperă domenii din cele mai diverse și creează oportunități reale pentru R. Moldova. România este pregătită nu doar pentru o accelerare a acestor proiecte, dar și pentru consolidarea sprijinului pentru R. Moldova în toate domeniile de interes major” a anunțat ministerul de Externe de la București, aflat în vizită la Chișinău.

Totodată, Bogdan Aurescu a amintit că România a oferit până acum Republicii Moldova peste 400 de mii de doze de vaccinuri anti-Covid, în 5 tranșe și a contribuit cu donații de echipamente medicale în valoare de 5,8 milioane de euro.

La rândul său, Denis Cernelea, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății de la Chișinău a subliniat că acest gest de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova este foarte important și valoros.

Menționăm că  la 27 februarie 2021, România a livrat în R. Moldova primele doze de vaccin, astfel încât a fost posibilă demararea campaniei de vaccinare pentru cetățenii de peste Prut. Donațiile de vaccinuri din partea României fac parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele Klaus Johannis cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în 29 decembrie 2020.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol