Distribuți acest articol

Decizia luată de autorități survine în condițiile în care platformele de socializare sunt intens folosite în această țara pentru a face campanie electorală, scrie Reuters citată de Digi 24.

Uganda a blocat marți, 12 ianuarie, toate rețelele sociale pe teritoriul țării, cu două zile înaintea alegerilor prezidențiale, scrutin în care Yoweri Museveni, unul dintre cei mai longevivi lideri africani îl are că principal rival pe pop-starul intrat în politică Robert Kyagulanyi, cunoscut sub numele de scenă Bobi Wine.

Potrivit unei scrisori a agenției de reglementare a comunicațiilor din statul est-african, autoritățile din Uganda au ordonat marți tuturor furnizorilor de internet să blocheze toate platformele de social media și serviciile de mesagerie, până la noi ordine.

Conform autorităților din Uganda, perioadă preelectorala a fost până acum marcată de violențe aproape zilnice. Forțele de securitate guvernamentale au recurs la gaze lacrimogene și gloanțe reale pentru a dispersa mitinguri organizate în principal de opoziție.

NetBlocks, o organizație non-guvernamentală care monitorizează cibersecuritatea internetului, a declarat că datele sale arată că Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram, Skype, Snapchat, Viber și Google Play Store se află acum pe o lista lungă de site-uri indisponibile pe tot teritoriul țării africane.


Distribuți acest articol