Actualitate

Ucraina reacționează la acuzațiile lui Medvedev despre noua Românie Mare: Susținem Chișinăul!

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea „unei noi Românii Mari”, scrie rador.ro. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat că Ucraina este alături de Moldova, pe fondul amenințărilor din partea Moscovei.

„Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea, mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris politicianul, pe Telegram, răspunzând la întrebarea agenției TASS, despre cât de repede va putea adera Republica Moldova la UE.

El a precizat că „de multă vreme, politicienii români joacă hore politice în jurul Republicii Moldova”.

Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului. „Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant”, a remarcat Medvedev. 

„Însă consecințele pot fi ceva mai puțin comice”, a conchis Dmitri Medvedev.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a venit cu o reacție.

„Susținem poporul și Guvernul Republicii Moldova, prietene pe fondul amenințărilor regulate de la Moscova. Tot ce i-a rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state, după decenii de politici eșuate bazate pe agresiune, constrângere și lipsă de respect. Acest lucru nu arată altceva decât slăbiciunea Rusiei”, a menționat Dmitro Kuleba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button