Actualitate

Stelian Ion rupe tăcerea: „Klaus Iohannis mi-a cerut să amân desfiinţarea SIIJ. Vrea numiri politice la Parchete”

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, rupe tăcerea și aduce în spațiul public evenimente fără precedent. Klaus Iohannis, Președintele României, ar fi în spatele amânării desființării Secției Speciale.

De asemenea, Stelian Ion îl acuză pe preşedintele Iohannis că „vrea numiri exclusiv politice” la şefia Parchetelor.

„Preşedintelui îi plac oamenii de paie, obedienţi până-n măduva oaselor”, a acuzat fostul ministru al Justiţiei, care a fost demis intempestiv de premierul Florin Cîţu, fapt ce a declanşat criza politică în România.

În opinia liderului USR-PLUS, principalii vinovaţi pentru criza din ţară sunt preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Cîţu.

„Alături de Florin Cîţu, preşedintele Iohannis poartă principala răspundere pentru această criză. În loc să aplaneze conflictul, a turnat gaz pe foc, parcă tocmai ca să se asigure de compromiterea coaliţiei. Nu doar că nu a făcut nimic pentru a aplana criza, dar a şi adâncit-o prin atacul pe care l-a pornit la adresa USR PLUS. Iar Florin Cîţu e omul său de paie. Are cineva vreo îndoială? Aceştia sunt colaboratorii care îi plac preşedintelui: oameni de paie, obedienţi până-n măduva oaselor. Iohannis are partea sa de vină şi pentru blocarea reformelor din justiţie. Cât am fost ministru am respectat principiul colaborării loiale între instituţii, ceea ce presupune discuţii şi cu preşedintele, nu doar cu Guvernul şi Parlamentul.” spune Stelian Ion.

Back to top button