Distribuți acest articol

Un studiu publicat de NY TIMES susține că cei care fac în mod regulat mișcare, sport, care merg constant în sălile de întreținere fizică fac forme ușoare ale bolii și cu o rată de mortalitate extrem de mică.

“Românii au nevoie de mișcare, toate studiile recomandă minim 90 de minute pe zi. Aceasă mișcare nu se poate face stând izolați în case.

Alianța pentru Unirea Românilor cere guvernului României să deschidă de urgență sălile de sport și cele de întreținere fizică. Lipsa mișcării afectează grav sănătatea românilor, există persoane, cum sunt cele care au diabet sau boli cardiovasculare, la care mersul într-o sală de sport este obligatoriu, nu doar recomandat. Nu putem neglija pe românii care au alte boli.

Se poate institui un set de măsuri clare care să împiedica transmiterea virusului, dar nu putem priva românii tocmai de ceea ce îi apără în fața bolii: mișcarea, sportul. Nu există nici un studiu care să arate că sălile de întreținere fizică reprezintă o sursă de infectare. De ce putem în parlamentul României să fim sute de oameni într-o sală dar nu putem lăsa pe români să facă sport, să se întrețină, să facă față bolii?

Sistemul nostru imunitar devine mai puternic în fața bolii, există studii internaționale care confirmă faptul că virusul provoacă forme cu multe mai ușoare și incidența mortalității este mică.

Nu mai vorbim despre faptul că zeci de mii de afaceri au fost distruse, românii trebuie să plătească salarii, chirii, taxe la stat ” a declarat senatorul AUR Sorin Cristian Mateescu pentru redacția 4media.INFO.


Distribuți acest articol