Șoferi din România și R. Moldova pasionați de mașini de curse, la un campionat din Bălți ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

60 de piloţi auto din Republica Moldova, Ucraina şi România au participat la o cursă inedită pe Aeroportul din Bălţi. Timp de două zile, şoferii au făcut un adevărat show automobilistic, notează TVR Moldova.

Piloţii au aşteptat cu nerăbdare să revină cu maşinile pe pistă, după ce pandemia a anulat toate competițiile. Ei şi-au pregătit cu atenție bolizii pentru a obţine cele mai bune rezultate.

„Un BMW E 34 din anul 95, cu motor modificat, schimbat, cu o capacitate de 3 litri, în jur de vreo 340 de cai putere. Investiţiile sunt mari aici. Dacă e să socotim tot ce s-a făcut în aceşti ani, în jur de vreo 20 de mii de euro”, și-a prezentat Doru Cojocari mașina.

Participanţii au concurat în cadrul a 14 categorii. Cursa unlimited, fără limită, a fost cea mai importantă şi a fost câştigată de un ucrainean.

„Este maşina mea, am construit-o cu mult timp în urmă. Am depăşit propriul record, în 9 secunde şi 5 milisecunde, cu tracţiune mecanică”, a declarat Serghei Zencinco, participant din Ucraina.

Matei Costin a venit de la București și spune că se pregătește de un campionat în România. La Bălți a venit să-și testeze BMW-ul în care a investit bani buni și speră că rezultatul va fi pe măsură.

„Este un BMW 4,6, motor de 3 mii 500 și un pic de cai natural, 615 cu NOS, încercam să o țin drept pe pistă. Să nu mă audă soția, peste 30.000 de euro am băgat în ea”, spune acesta.

Spectatorii au ţinut pumnii strânşi pentru piloţii preferaţi.

„Fain, super, aşa evenimente se petrec rar la noi în Moldova. Mi-a plăcut ceea ce am reuşit să văd: drifturile, drag-urile la maşinile sportive, clasice şi bikerii, sunt foarte mulţi”, au spus cei prezenți la eveniment.

Evenimentul a fost organizat de Federația de Automobilism din Moldova. Peste 50 de piloți din R. Moldova, România și Ucraina au participat la cursă.

Câştigătorii concursului au primit cupe, premii în bani şi produse pentru îngrijirea automobilelor.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol