Actualitate

Secretarul de stat al DRRM: România nu a fost doar un vecin și un frate, ci și un prieten adevărat pentru Republica Moldova

De-a lungul timpului, România a demonstrat că nu poate să stea nepăsătoare ori de câte ori vede că în stânga Prutului cetățenii suferă, au vreo problemă sau nevoie. Declarația a fost făcut de Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), care a adăugat a că în cei 30 de ani de relații diplomatice, România nu a fost doar un vecin și un frate, ci și un prieten adevărat, transmite Radio Chișinău

România a fost mai mult decât un simplu vecin pentru Republica Moldova. A fost nu doar un frate, pentru că frații nu ni-i alegem, a fost un prieten adevărat atunci când a fost nevoie și mai ales în ultimul an și jumătate cred că s-a simțit cel mai tare, pentru că a fost un ajutor consistent și într-o perioadă foarte scurtă. România a demonstrat că nu poate să stea nepăsătoare ori de câte ori vede că în stânga Prutului cetățenii suferă sau au vreo problemă, vreo nevoie. Și România a făcut toate aceste lucruri nu pentru clasa politică. Am văzut în acești 30 de ani, la Chișinău s-au perindat diferite forțe, unele mai prietenoase, altele chiar deloc prietenoase. În schimb în ciuda acestor lucruri, România a fost alături de cetățenii Republicii Moldova”, a spus Adrian Dupu.

Secretarul de stat al DRRM a mai menționat că acum la Chișinău există un partener de dialog instituțional cu aceleași viziuni pro-europene ca la București.

Ne bucură că avem la Chișinău un partener de dialog la nivel instituțional care are aceleași viziuni ca noi la București, adică viziuni pro-europene, pro-democratice. Avem un partener de dialog care, într-adevăr, trage în aceeași direcție, care își dorește aceleași lucruri pentru cetățenii Republicii Moldova. Și bineînțeles că în acest context ne este mult mai ușor să implementăm proiectele pe care le avem în minte pentru cetățenii din stânga Prutului. Așteptările sunt aceleași pe care le au cetățenii de aici: o viață mai bună pentru oameni, o justiție independentă, o democrație în adevăratul sens al cuvântului, o economie de piață liberă”.

Totodată, Adrian Dupu a precizat că acum Departamentul este în directa coordonare a prim-ministrului României, fapt ce va permite ca proiectele pentru Republica Moldova să fie implementate mai ușor.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button