Actualitate

Școală din Cantemir, izolată termic cu bani europeni ~ InfoPrut

Elevii gimnaziului „Mihai Eminescu” din oraşul Cantemir se bucură de condiții mai bune de studii datorită sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană și de primărie, care au demarat un proiect privind izolarea termică a instituţiei, notează TVR Moldova.

Gimnaziul „Mihai Eminescu” din Cantemir a fost fondat în 1987. Instituţia a instruit până acum sute de elevi şi avea nevoie de un nou suflu, mai ales că în sezonul rece elevii și profesorii sunt nevoiți să stea îmbrăcați în timpul orelor.

„În gimnaziul nostru, dacă până acum învățau peste 1000 de elevi, am rămas 431 de elevi. Dar sperăm că fiind o școală de centru raional, școală de circumscripție, fără elevi nu o să rămânem”, a declarat directorul gimnaziul „Mihai Eminescu”, Ecaterina Enciu.

Proiectul privind izolarea termică a gimnaziului a început în luna septembrie şi urmează să se încheie în decembrie. Proiectul presupune, printre altele, izolarea termică a clădirii, care îi va permite gimnaziului să economisească și bani.

„Nu vom avea pierderi de energie termică, bugetul instituţiei economisind acele sume de bani pe căldură. -Cât anume? -Ne gândim anume la 30 de procente să avem o economie la buget. Și să ne permită să ne dezvoltăm”, a mai spus directorul.

Lucrările de reparaţie a gimnaziului au costat peste 800.000 de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană şi primăria din Cantemir.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button